ایمپلنت دندان چیست ؟ آیا شما عزیزان نیز جزء آن دسته از افرادی هستید که دندان های خود را از دست داده اید و این عامل موجب از دست دادن یا کاهش اعتماد به نفس یا پیش آمدن مشکلات دیگری شده است؟ اگر می خواهید پاسخ این سوالات را بیابید ، در ادامه مقاله با کلینیک دندانپزشکی مهرویلا همراه باشید. دیگر نیازی به نگرانی در این باره نیست، زیرا با پیشرفت علم فرآیندی به نام ایمپلنت شناخته شده است که می توان با استفاده از آن، این و برخی دیگر از مشکلات را برطرف کرد. برای انجام ايمپلنت دندان باید در مجموعه ای که چندین متخصص مرتبط با ایمپلنت فعالیت دارند، درمان خود را اجام دهید. چنانچه ساکن شهر زیبای کرج هستید و از عارضه بی دندانی رنج می برید و قصد دارید عمل ایمپلنت کردن دندان را در کرج انجام دهید می توانید به کلینیک دندانپزشکی تخصصی در مهرویلا مراجعه کنید. جهت مراجعه به کلینیک با شماره هایی که در سایت این کلینیک دندانپزشکی وجود دارند تماس و برای داشتن یک جلسه مشاوره ، هماهنگی های لازم را انجام دهید. ابتدایی ترین کاری که یک بیمار برای درمان باید انجام دهد این است که درباره فرآیندی که قصد انجام آن را دارد اطلاعات کافی کسب کند، به همین دلیل خوب است که درباره ایمپلنت و انواع آن اطلاعاتی داشته باشید.

 

ایمپلنت دندان

ایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت درمانی است برای افرادی که به هر دلیلی از عارضه بی دندانی رنج می برند. این دسته از افراد ممکن است یکی از دندان ها یا چند دندان خود را از دست داده باشند که توسط این فرآیند می توان آن ها را درمان کرد. لازم به ذکر است که این درمان جایگزین همیشگی دندان های شما عزیزان برای تمامی عمر می باشد و عارضه ای به دنبال ندارد. ایمپلنت دندان به گونه ای پایه تیتانیومی برای دندان ها به حساب می آید که با سلول های بدن سازگاری دارند. پس از قرار دادن این پایه ها در داخل استخوان فک ، با گذشت زمان، استخوان و ایمپلنت به یکدیگر جوش می خورد. این فرآیند 4 _ 3 ماه زمان لازم دارد و سپس تاج و روکش دندان تهیه می شود و بر روی پایه قرار می گیرند. لازم به ذکر است که تمامی مراحل ايمپلنت دندان توسط بهترین دندانپزشک کرج انجام می شود. همانگونه که شما عزیزان نیز از آن مطلع هستید، ازدست دادن یک یا چند دندان تاثیر بسزایی بر روی زیبایی لبخند شما می گذارد، این درمان می تواند در داشتن طرح لبخند بسیار زیبا و افزایش اعتماد به نفس به شما عزیزان کمک بسیاری کند.

 

ایمپلنت دندان

 

انواع ایمپلنت دندان

شکل ایمپلنت ، روش کاشت و نوع متصل کننده سبب می شود ، که ایمپلنت ها دسته بندی های گوناگونی داشته باشند. متخصص ، پس از بررسی دقیق دندان های شما ، بهترین و مناسب ترین نوع ایمپلنت را به شما پیشنهاد می دهد. انواع ایمپلنت عبارتند از :

ایمپلنت ها بر اساس شکل

بر اساس شکل ظاهری ، ایمپلنت ها به دو دسته تقسیم بندی می شوند :

  • ایمپلنت اندواستیل (ENDOSTEAL)

این نوع ایمپلنت دندانی ، از دسته ایمپلنت های دو مرحله ای هستند. عملکرد ایمپلنت های اندواستیل ، مشابه دندان های مصنوعی متحرک یا بریج های دندانی است ، و توسط جراحی مستقیما در درون استخوان فک جای می گیرند. پیچیف سیلندری و تیغه ای ، از انواع ایمپلنت های اندواستیل محسوب می شوند. در ایمپلنت های دو مرحله ای ، برای اینکه کناره های لثه ترمیم شوند ، پس از قرار گرفتن ایمپلنت در درون دندان ، بر روی لثه جراحی جزئی انجام می گیرد.

  • ایمپلنت ساب پریواستیل (SUBPERIOSTEAL)

این دسته از ایمپلنت ها ، که رایج ترین نوع ایمپلنت های تک مرحله ای محسوب می شوند ، معمولا مناسب ترین گزینه برای بیمارانی هستند ، که برای کاشت ایمپلنت ، ارتفاع استخوان فکشان کافی نیست. در این نوع ایمپلنت ، پست برای اینکه بتواند تاج دندان یا اباتمنت را نگه دارد ، از لثه بیرون می زند.

ایمپلنت ها از نظر کاشت

کاشت ایمپلنت دندان به دو روش انجام می شود که در ادامه این مقاله به آن خواهیم پرداخت:

  • ایمپلنت های فرورونده

طبق گفته های بهترین دندانپزشک ایمپلنت دندان در کرج کاشت ایمپلنت با روش فرورونده ، یکی از رایج ترین تکنیک ها به شمار می رود. این نوع ایمپلنت ها به صورت استوانه یا پیچ ، در درون استخوان فک جای می گیرند. از آن جایی که پهنا و طول این ایمپلنت ها متفاوت است ، چند دندان نیز می توانند بر روی این ایمپلنت قرار گیرند.

  • ایمپلنت های برسازی درون کاشتی

این ایمپلنت ها که برای نگهداشتن دندان ساخته شده ، در زیر لثه بیمار قرار می گیرند ، از قالب های فلزی ساخته می شوند. در افرادی که نمی توانند به سبب ارتفاع کم استخوان فک ، از دندان های مصنوعی عادی استفاده کنند ، این ایمپلنت ها مناسب ترین گزینه هستند.

 

ایمپلنت دندان

 

ایمپلنت دیجیتالی چیست ؟

کاشت دندان به روش دیجیتال یک شگفتی بسیار بزرگ و دلپذیر در دنیای دندانپزشکی مدرن است. دندانپزشک برای انجام عمل جراحی در این فرایند از رایانه ها کمک می گیرد. طی این پروسه توسط یک برنامه شبیه سازی شده سه بعدی می توان وضعیت استخوان ها ، موقعیت عصب های دندان را بررسی نموده و بر اساس آن بر روی دندان و استخوان فک بیمار تغییرات را اعمال نموده و پروسه کاشت را انجام داد. با استفاده از اطلاعات به دست آمده دندانپزشک و فوق تخصص پروتز های دندانی می تواند محل دقیق ایمپلنت دندان را پیدا کند و برش های ظریف و ساده ای را بر روی لثه بیمار به وجود آورد بدون این که به عصب ها یا نواحی دیگر دندان آسیب جدی وارد شود. پس از آن نیز با توجه به قطر و ارتفاع پایه ایمپلنت استخوان فک را تراش داده و پایه ایمپلنت را درون استخوان قرار دهد.

در این تکنیک درد به طور قابل توجهی در مقایسه با جراحی ایمپلنت سنتی کمتر می باشد. این پروسه به دلیل بهره گیری از علم و تکنولوژی روز هزینه نسبتا بیشتری به پروسه سنتی دارد اما نیاز به هیچ گونه بخیه یا طی کردن دوره نقاهت طولانی مدتی ندارد. همچنین درد و خونریزی آن نیز کمتر است چرا که تمامی برش های ایجاد شده بر در دهان با کنترل و دقت بسیار زیادی انجام گرفته اند. اگر شما نیز به عنوان یک شهروند البرز نشین تمایل دارید تا بدانید این پروسه برای چه کسانی در شهر کرج یا حتی دیگر نواحی ایران قابل انجام است ، باید بگویم که این پروسه برای افراد سیگاری ، دیابتی و افرادی که استخوان آن ها ارتفاع بسیار کمی دارد مناسب می باشد. همچنین کسانی که از عمل جراحی می ترسند یا نیاز به روکش های فوری دارند نیز می توانند از این پروسه استفاده کنند. این پروسه به دلیل مزیت های که دارد به ایمپلنت بدون درد نیز در میان عموم شناخته می شود.

انواع استخوان جهت تشخیص طول ایمپلنت دندان

بهتر است بدانید که تشخیص و شناسایی انواع استخوان فک ، تنها به هنگام کشیدن دندان توسط دندانپزشک متخصص قابل تشخیص خواهد بود. اما به طور کلی باید بدانید که استخوان دندان به پنج گروه تقسیم بندی خواهد شد.

تیپ یک استخوان : این دسته از استخوان ها به نحوی متراکم هستند که پیچش پایه ایمپلنت درون آن بسیار سخت و دشوار است. بنابراین حفره ایجاد شده درون این دسته از استخوان ها تنها به قطر ایمپلنت بستگی دارد ، تا فشار بیش از حد یا اصطحکاک فیکسچر ایمپلنت با استخوان مشکلی را ایجاد نکند.

نکته: توجه داشته باشید که فشار بیش از 60 نیوتن می تواند موجب عدم خون رسانی به استخوان های فک شود ، که در نتیجه موجب عدم جوش خوردن درست ایمپلنت خواهد شد.

تیپ دو استخوان: این دسته از استخوان ها دارای تراکم بسیار بالایی می باشند و حفره ای که به منظور کارگزاری ایمپلنت دندان ایجاد می شود ، هم اندازه با قطر فیکسچر خواهد بود. با این تفاوت که تا حفره های قسمت فوقانی استخوان ایجاد می شوند ، تا ایمپلنت در محل مناسب خود قرار گیرد.

تیپ سه استخوان: این نوع از استخوان های فک از تراکم کمتری به نسبت تیپ های یک و دو برخوردار هستند ، البته گاهی اوقات کرست استخوان مقاوم بوده اما زیر ساخت ضعیفی دارد که لازم است دریل کمتری در استخوان انجام شود ، تا موفقیت ایمپلنت تضمین شود.

تیپ چهار استخوان: این نوع استخوان دارای کمترین تراکم می باشد ، که حفره ایجاد شده توسط این استخوان ها تنها به اندازه یک روزنه خواهد بود ، تا فیکسچر را درون آن وارد کند و مابقی فضا توسط ایمپلنت فراهم شود.

نکته: گاهی اوقات و در صورت وجود تیپ چهار استخوان ، دندانپزشک ناچار به استفاده از پودر استخوان می شود تا تراکم مناسب تری را ایجاد کند.

تیپ پنج استخوان: این تیپ استخوانی است که به خوبی شکل نگرفته است و هیچ گونه تراکم مناسبی جهت کاشت ایمپلنت را ندارد . در نتیجه لازم است تا فراهم شدن تراکم لازم جهت انجام این پروسه درمانی و زیبایی از انجام ایمپلنت خودداری شود.

ایمپلنت دندان

 

خطرات و عوارض کاشت دندان

قرار دادن و انجام عمل های جراحی مربوط به آن همانند هر نوع فرایند دیگری عوارض و خطرات خاص خود را به دنبال دارد. قبل از اینکه جراح و متخصص کاشت دندان عمل جراحی و کار های مرتبط با ایمپلنت دندان را انجام دهد ، بهتر است از او بخواهید تا در رابطه با خطرات این کار و احتمالات شکست آن صحبت کند تا شما با آگاهی کامل این پروسه را انتخاب کنید. اما بهتر است بدانید که این عوارض و خطرات زمانی رخ خواهند داد که شما برای انجام این فرایند نزد یک پزشک بدون تبحر و تازه کار بروید. چرا که او به دلیل نداشتن تجربه کافی ممکن است در حین انجام جراحی خطایی را انجام دهد که موجب بروز مشکلات و عوارض جانبی می گردد. از جمله خطرات و عوارضی که ممکن است برای افراد به وجود آید می توان به موارد زیر اشاره کرد.

این امکان وجود دارد تا پس از انجام عمل جراحی شما دچار عوارض جانبی خفیف تا شدید همچون تورم ، درد ، عفونت و غیره شوید. در صورتی که قادر به تحمل درد نیستید می توانید از مسکن های که دندانپزشکتان برای شما تجویز نموده است استفاده کنید. عوارض جانبی مشکلاتی هستند که در طی عمل جراحی یا بعد از ان بروز پیدا می کنند. بیشترین عارضه ای که ممکن است پس از هر نوع عمل جراحی رخ دهد ، خونریزی شدید و بروز حساسیت به بیحسی می باشد. همانطور که می دانید بر روی صورت و ناحیه دندان ها عصب های بسیار زیادی وجود دارند که رشته های عصبی فک پایین را ساپورت می کنند. این رشته های عصبی دندان ها ، لثه ها و حتی لب پایین را تحت پوشش خود قرار می دهند. اگر این عصب ها اسیبی ببنید ممکن است در این نواحی شما احساس مور مور شدن یا سوزن سوزن شدن داشته باشید یا دچار بی حسی موقتی یا گاها دائمی شوید.

احتمال احساس درد شدید در این نواحی به دلیل قرار گرفتن پایه ایمپلنت دندان در استخوان فک و آسیب دیدن عصب ها وجود دارد. از همین رو یک جراح و متخصص کاشت دندان حرفه ای و مجرب ، پیش از شروع درمان از شما عکس های رادیوگرافی و سی تی اسکن دریافت می کند. تا با استفاده از این تصاویر جایگاه رشته های عصبی را در استخوان فک مشاهده کرده و خطرات احتمالی را به میزان بسیار زیادی کاهش دهد. در صورتی که به درستی پایه ایمپلنت با استخوان فک جوش نخورد ، این امکان وجود دارد تا ایمپلنت شل شود و از محل قرار گیری خود بیرون آید. این اتفاق معمولا درد نخواهد داشت اما باعث می شود ایمپلنت کاشت شده با شکست رو به رو شود و شما مجددا برای بررسی و رفع مشکل به وجود آمده به دندانپزشک مراجعه کنید. متخصص انتخابی و معالج شما همواره توصیه می کند تا به صورت منظم ایمپلنت خود را چک کنید تا از سلامت آن مطمئن شوید. با انتخاب یک متخصص ایمپلنت دندان خوب برای کاشت دندان از بروز عوارض جانبی جلوگیری کنید.

نمونه درمان ایمپلنت دندان در کلینیک دندانپزشکی مهرویلا 

 

روکش ایمپلنت چیست ؟

فیکسچر ، اباتمنت و روکش های ایمپلنت ، اجزای اصلی تشکیل دهنده ایمپلنت دندان هستند. پس از اینکه فیکسچر با استخوان فک جوش خورد ، برای اینکه ایمپلنت ظاهری مشابه دندان های واقعی بیمار داشته باشد ، روکش ایمپلنت بر روی اباتمنت قرار می گیرد. جنس روکش با توجه به شرایط و ترجیح بیمار انتخاب می شود. انواع روکش های ایمپلنت عبارتند از :

  • روکش ایمپلنت سرامیکی

روکش های سفید سرامیکی ، از متداول ترین روکش های ایمپلنت محسوب می شوند ، و ظاهری مشابه دندان حقیقی دارند. این روکش ها لبخندی زیبا و درخشان را برای شما به ارمغان می آورند.

  • روکش ایمپلنت چینی

با وجودی که روکش های چینی ایمپلنت دندان ، از نظر ظاهر به روکش های سرامیکی شباهت دارند ، ولی از دوام بیشتری برخوردارند. این روکش ها به بخش فلزی پایه ایمپلنت جوش می خورند.

  • روکش ایمپلنت آلیاژ طلا

به دلیل اینکه این روکش ها ، در برابر ترک خوردن و شکستگی ، مقاومت خوبی را از خود نشان می دهند ، طرفداران زیادی دارند. روکش های آلیاژ از ترکیب طلا ، مس و چند آلیاژ دیگر ساخته می شوند.

  • روکش ایمپلنت پایه فلزی

جنس این روکش ها ، مشابه پایه زیرین ايمپلنت دندان می باشد ؛ بنابراین جایگذاری آن ها نسبتا آسان است. همچنین به دلیل جنس فلزی این روکش ها ، در برابر پوسیدگی مقاوم بوده و دوام زیادی دارند.

 

آیا کاشت ایمپلنت درد دارد؟

اغلب بیماران با این سوال روبه رو می شوند که آیا ایمپلنت دندان در کلینیک دندانپزشکی کرج درد دارد؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که خیر، این روش درمانی نیز همانند دیگر روش های درمانی دندانپزشکی بدون درد انجام می شود و می توانید با اطمینان کامل این درمان را پیش بگیرید.

مدت زمان لازم برای کاشت دندان

در حالت نرمال چند ماه بین زمان جایگذاری ایمپلنت و زمانی که شما می توانید از دندان ایمپلنت شده خود استفاده کنید. فاصله وجود دارد. چرا که پس از کاشت ایمپلنت باید به استخوان های فک خود فرصت دهید تا رشد کنند و با سطح ایمپلنت جوش بخورند تا ایمپلنت از ثبات کافی برای تحمل فشار فک برخوردار شود. معمولا برای این پروسه سه تا شش ماه زمان نیاز است. پس از آن نیز اتصال اباتمنت و روکش دندان انجام شده و صاحب دندان های جدید ، محکم و مقاوم و زیبا می شوید.

اگر پیش از مراحل ایمپلنت دندان ، نیاز به پیوند استخوان داشته باشید چند ماه نیز برای اتصال و پیوند استخوان و همچنین آماده شدن استخوان برای کاشت نیاز است. با این وجود گاهی نیز استخوان از شرایط نسبتا خوبی برخوردار است که می توان همزمان با پیوند استخوان جایگذاری ایمپلنت را نیز اغاز کرده و انجام داد. در مواردی که بیمار شرایط مناسب برای کاشت ایمپلنت فوری نیز داشته باشد ، تمامی این مراحل ظرف یک روز انجام می گیرد. به بیانی دیگر در یک روز هم ایمپلنت در فک شما قرار داده می شود و هم روکش دندان بر روی آن مصل می شود تا جای دندان در دهان شما خالی نماند.

 

 

مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان

  1. در هفته های ابتدایی از مصرف غذا های سفت که نیاز بیشتری به جویدن دارند پرهیز کنید.
  2. از مسواک نرم برای مسواک زدن استفاده کنید.
  3. پس از جراحی، از ساعات باقی مانده روز جهت استراحت کردن استفاده کنید.
  4. داشتن تورم پس از ایمپلنت گذاشتن در دندان طبیعی است و برای درمان و برطرف شدن آن می توانید از کیسه یخ به مدت 24 ساعت استفاده کنید.
  5. هنگام استراحت سر خود را بالاتر از بدن تان قرار دهید.
  6. فعالیت های بدنی خود را به حداقل برسانید.
  7. پس از گذشت 10 _ 7 روز باید برای کشیدن بخیه ها به بهترین کلینیک دندانپزشکی کرج مراجعه کنید.
  8. در هفته اول پس از کشیدن بخیه ها از استفاده نخ دندان پرهیز کنید.
  9. از مسواک های مخصوصی برای مسواک زدن دندان های خود استفاده کنید.
  10. بهترین پزشکان و متخصصان ایمپلنت دندان در کرج و سایر شهر های ایران توصیه می کنند پس از کشیدن بخیه ها از غذا های نرم استفاده کنید تا آسیبی به لثه هایتان وارد نشود.
  11. حتما در این دوران برای تمیز کردن دهان و دندان های خود از دهانشویه استفاده کنید.
  12. دو هفته پس از کشیدن بخیه ها برای چکاب به بهترین دندانپزشکی در کرج یا شهر محل سکونت خود مراجعه کنید.

 

ایمپلنت دندان

 

نکات لازم پس از ایمپلنت دندان

  • پس از اتمام دوران بهبودی شما باید از ایمپلنت های دندانی همانند دندان های خود مراقبت کنید.
  • مسواک زدن و استفاده از نخ دندان امری ضروری در نگه داری از ایمپلنت ها می باشد.
  • از مسواکی مخصوص استفاده کنید.
  • با رعایت موارد بهداشتی می توانید از از تحلیل رفتن استخوان و لثه جلوگیری کنید.

زمان لازم برای جوش خوردن ایمپلنت دندانی

به طور کلی معمولا ایمپلنت در فک پایین پس از سه ماه و در فک بالا پس از پنج ماه جوش می خورد. اما این مدت زمان می توان بسته به شرایط مختلف متفاوت باشد. به عنوان مثال چنانچه در فک بالا لیفت سینوس صورت گرفته باشد ، یک تا دو ماه بیشتر از سایرین طول می کشد تا جوش خورده و ثابت شود. همچنین افرادی که گرافت استخوانی یا اسپلیت کردن استخوان انجام داده اند نیز دوران نقاهت طولانی تری تجربه می کنند. لازم به ذکر است در شرایطی که تراکم استخوان کمتر باشد ، مدت زمان بیشتری نیاز است تا تراکم استخوان به حد مطلوب برسد.

بهترین سن برای ایمپلنت

همانطور که گفته شد یکی از مهم ترین و مناسب ترین روش های جایگزین کردن دندان از دست رفته ، کاشت ایمپلنت دندان در کرج می باشد که افراد هر زمان که دندان خود را از دست بدهند و پزشک صلاحیت آن ها را برای انجام این فرایند تایید کند می تواند این پروسه را انجام دهند. اما سوالی که در این قسمت مطرح می شود این است که افراد باید برای انجام آن چه سنی داشته باشند به عبارتی دیگر سن مناسب برای انجام این فرایند چه زمانی است؟ در پاسخ به این سوال باید بگویم که محدودیت سنی از لحاظ بالا بودن سن یا افزایش آن برای این فرایند وجود ندارد به عبارتی دیگر می توان گفت در صورتی که فرد 80 سال یا بیشتر سن داشته باشد و پزشک او تشخیص دهد که وی قادر به دریافت ایمپلنت و کاشت دندان می باشد ، این پروسه بدون هیچ محدودیت یا عارضه ای قابل انجام می باشد از همین رو افرادی که پا به سن گذاشته اند اما می خواهند این پروسه را انجام دهند نباید نگران هیچ موضوعی باشند.

تنها محدودیت سنی که در زمینه کاشت ایمپلنت دندان در مهرویلای کرج و دیگر شهر های ایران وجود دارد این است که ، سن فرد به سن رشد نرسیده باشد.چرا که معمولا خانم ها از سن 16 سالگی رشد استخوان های فکشان کامل شده و آقایان از سن 18 سالگی این اتفاق برایشان رخ می دهد. پس از گذشت این مدت زمان درمان ایمپلنت قابل انجام می باشد. در صورتی که این فرایند زود تر از سنین گفته شده انجام شود ، ممکن است با توجه به رشد فک و تغییراتی که در استخوان آن به وجود می آید ، محل کاشت ایمپلنت تغییر کند و باعث کاهش زیبایی چهره فرد شود که در چنین مواردی بازسازی آن و عوض کردن دندان کاشته شده کمی سخت و دشوار می باشد.

به عنوان مثال در صورتیکه چند ایمپلنت در یک ناحیه کاشته شوند یا پروتزی به صورت بریج به روی ایمپلنت نصب شود ، مقاومت بریج مانع از رشد کامل اسکلتال شده و منجر به دفرمگی صورت می شود. از این رو ايمپلنت دنداني را پس از 18 سال انجام می دهند و پس از آن هیچ مانعی وجود ندارد. به همین خاطر دندانپزشکان مجرب و متبحر کلینیک مهرویلا انجام درمان ایمپلنت را در سنین پایین توصیه نمی کنند و بیان می کنند تا زمان پایان رشد استخوانی تنها فضا و ظاهر دندان حفظ شود و پس از آن اگر پروسه ای لازم باشد صورت پذیرد. البته در برخی از بیماران که به سندروم مبتلا هستند یا از بدو تولدی هیچ نوع دندانی را نداشته اند یا دارای مشکلات رشدی و بیماری های معدودی هستند در موارد استثنا قرار می گیرند و می توانند از ایمپلنت دندان به عنوان یک درمان کمکی تا زمان پایان سن رشد استفاده کنند. به طور کلی در سنین پایین تر می توان ایمپلنت را برای یک دندان انجام داد اما باید پس از 18 سالگی نسبت به تعویض پروتز ایمپلنت اقدام کرد تا اندازه آن با سایر دندان های اطراف متناسب شود.

با توجه به مطالب فوق نیاز است تا زمانی که دندان خود را از دست دادید برای انتخاب یک روش مناسب و درست به یک دندانپزشک مجرب و متبحر مراجعه کنید تا وی با بررسی وضعیت و شرایط جسمانی شما بهترین راهکار را ارائه دهد. افراد تا زمانی که شرایط جسمانی مناسبی داشته باشند در هر سن و سالی قادر به استفاده از این پروسه درمانی هستند و می توانند بهترین و ایده آل ترین نتایج را کسب کنند.

 

 

ایمپلنت دندان جلو

یکی از کاربرد های کاشت دندان ، افزایش زیبایی ، ایجاد طرح لبخندی زیبا و جذاب می باشد. همانطور که می دانید دندان های جلو علاوه بر اینکه در زیبایی چهره نقش بسیار زیاد و حیاتی دارند ، در حین غذا خوردن نیز موثر هستند. ایمپلنت گذاشتن در دندان جلو از استخوان فک شما در مقابل تحلیل رفتن مراقبت می کند ، همانند دندان های عادی و طبیعی شما عمل می کند و باعث می شود شما لبخندی زیبا داشته باشید و بتوانید به راحتی سیب گاز بزنید و غذاهای متنوع میل کنید. این نوع ایمپلنت می تواند یک راه حل درست ، ایده آل و عالی برای جایگزینی دندان از دست رفته شما باشد و نتایج خیره کننده و غیر قابل باور را خلق نماید. زمانی که دندان های جلویی شما دیگر کارایی سابق خود را نداشته باشند و بنا بر دلایل متفاوتی از بین رفته باشند ، کاشت دندان گزینه ای است که توسط یک دندانپزشک و متخصص ایمپلنت دندان در کرج ، با توجه به وضعیت دندان ها و ساختار استخوان فک شما توصیه می شود.

کاشت پایه ایمپلنت در دندان جلو همانند یک ریشه واقعی دندان عمل می کند و از تحلیل رفتن استخوان ناحیه مورد نظر و همچنین نیاز پیدا کردن به عمل پیوند استخوان جلوگیری می کند و در نهایت باعث می شود فک شما برای سالیان دور و درازی سالم و قوی باقی بماند. در این درمان ، ایمپلنت های دندان جلو پیش از نصب طراحی و تعیین می شوند و مراحل انجام و قرار گیری آن ها بسیار ساده و سریع می باشد. این درمان تحت بی حسی و در کلینیک تخصصی دندانپزشکی مهرویلا در کرج انجام می شود.

در صورتی که شرایط استخوان های شما مناسب باشد ، شما به عفونت دچار نباشید ، مبتلا به بیماری های لثه نباشید و وسعت پیوند بسیار زیاد نباشد این فرایند برای شما انجام می شود. در روز ابتدایی درمان زمانی که دندانپزشک با تراش دادن استخوان فک شما اقدام به جایگذاری پایه های تیتانیومی ایمپلنت در دهان شما می کند ، یک روکش موقت برای شما ساخته و روی آن قرار داده می شود تا در طول روند بهبودی فرد با استفاده از آن بتواند به خوبی غذا بخورد و حرف بزند. این روکش ها از کیفیت بسیار خوبی برخوردار هستند اما برای مدت زمان بسیار کمی مناسب هستند و پس از آن نیاز است تا روکش های معمولی و اصلی را جایگزین آن ها کرد. در صورتی که شرایط گفته شده وجود داشته باشد پس از کشیدن دندان آسیب دیده و پوسیده شده ، دندانپزشک دندان موقتی را قرار می دهد. فرایند بهبودی حدودا 3 الی 4  ماه طول خواهد کشید ، در این مدت زمان افراد باید به خوبی از ایمپلنت دندان های کاشته شده در دهان و روکش های آن مراقبت کنند. پس از آن روکش دائمی ساخته و در ناحیه مورد نظر قرار داده می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر در این رابطه می توانید به صورت حضوری به کلینیک مهرویلا واقع در مهرویلای کرج مراجعه نمایید و مشاوره دریافت نمایید.

احتمال عدم موفقیت این پروسه چقدر است؟

یکی از پروسه های درمانی مرتبط با دندانپزشکی ، کاشت ایمپلنت دندان است ، که احتمال عدم موفقیت در آن تنها 2% بوده که تنها در مواقعی رخ می دهد ، که پایه ایمپلنت به جای جوش خوردن به استخوان فک به بافت های لثه متصل می شوند. در این مواقع لازم است تا در این پروسه ایمپلنت کاشته شده خارج شود و یا ایمپلنت دیگری جایگزین شود.  مواردی که برداشت این نوع دندان را ضروری می کند می توان به موارد زیر نیز اشاره کرد.

  • وارد شدن ضربه ای ناگهانی
  • حساسیت بالای بدن بیمار نسبت به ورود جسم خارجی
  • استعمال دخانیات و کشیدن سیگار
  • جراحی غیر اصولی و عدم تجربه کافی پزشک
  • تروما ( آسیب و ضربه های ناگهانی )
  • پروتز بی کیفیت و پخش نیرو به طور نا صحیح
  • عدم رعایت درست و کامل بهداشت دهان و دندان

 

ایمپلنت دندان

 

مراحل ایمپلنت دندان

به طور کلی جلسات درمانی برای بازسازی کامل یک یا دو فک 9 جلسه به طول می انجامد. همچنین در صورتی که ایمپلنت به روی یک یا چند دندان صورت می گیرد ، حدود سه الی 4 جلسه به طول می انجامد.

جلسات درمانی کامل فک عبارتند از

  1. ویزیت ، معاینه دهان و دندان ها ، بررسی شرایط لثه و استخوان توسط رادیوگرافی
  2.  کشیدن دندان و در صورت صلاحدید پزشک نصب پایه ایمپلنت دندان
  3. بازسازی استخوان
  4. نصب پایه و آشکارسازی
  5. آشکارسازی و قالب گیری
  6.  قالب گیری
  7. ندازه گیری فک و زاویه دندان ها و طراحی مجدد لبخند
  8.  امتحان شاسی کار در دهان
  9. تحویل روکش دندان

لازم به ذکر است برای دندان های قسمت جلویی دهان می توان از پلاک ساخته شده استفاده کرد تا از لبخند بیمار در تمامی مراحل محافظت شود.

مزیت های ایمپلنت دندان

  • ظاهری کاملا طبیعی
  • جلوگیری از تحلیل استخوان
  • بهبود ظاهر و اصلاح طرح لبخند
  • توانایی بهتر برای صحبت کردن و جویدن
  • عدم آسیب رسیدن به دندان های مجاور همچون روش بریج
  • جلوگیری از جابجایی دندان ها و کج شدن به سمت جای خالی دندان

ضرورت کاشت ایمپلنت دندان

در نظر داشته باشید که ایمپلنت ها ظاهری همچون دندان های طبیعی داشته و به بهبود عملکرد آن در جویدن ، گاز زدن و جلوگیری از تحلیل استخوان فک در دهان کمک می کنند. با این کار علاوه بر اینکه ظاهر جوان و شاداب چهره حفظ می شود ، از بروز بیماری های لثه و تحلیل استخوان فک نیز پیشگیری خواهد کرد.

 

 

کاندیدای مناسب برای کاشت دندان

  1. افرادی که یک یا چند دندان خود را از دست داده اند و قصد اصلاح طرح لبخند و بهبود عملکرد دندان های خود را دارند.
  2. طبق گفته های بهترین پزشکان کلینیک دندانپزشکی مهرویلا در کرج کسانی که در نواحی مورد نظر از تراکم استخوان فک کافی برخوردار باشند. افرادی که تراکم استخوانی کامل ندارند ، پیش از کاشت ایمپلنت دندان ، ابتدا باید تحت عمل پیوند استخوان یا لیفت سینوس قرار گیرند.
  3. اشخاصی که بافت دهان و دندان سالمی دارند. در صورت بیمار بودن لثه ، ابتدا باید نسبت به درمان آن اقدام نمایند.
  4. کسانی که به بهداشت دهان و دندان خود اهمیت می دهند.
  5. افرادی که دندان قروچه ندارند.
  6.  کسانی که تحت درمان با دارو هایی همچون بیسفوسفونات نیستند.
  7. بهترین دندانپزشک ایمپلنت دندان در کلینیک مهرویلا کرج بیان می کنند ، افرادی که علاقه به دندان مصنوعی و بریج های دندانی ندارند می توانند از این روش استفاده کنند.

 

ایمپلنت دندان

 

کاندیدای نا مناسب کاشت دندان

کسانی که از شرایط زیر برخوردارند مجاز به کاشت ایمپلنت دندان نیستند:

  • بارداری
  • سکته قلبی
  • پوکی استخوان
  • دیابت کنترل نشده
  • کشیدن سیگار و قلیان
  • شیمی ‌درمانی و پرتو درمانی
  • مصرف طولانی مدت بیس ‌فسفونات
  • ضربان قلب نامنظم و غیرقابل کنترل
  • بیماری‌ در سیستم ایمنی بدن مانند لوسمی
  • بیماران تحت‌ رادیوتراپی به‌ خصوص در ناحیه فک و صورت

طول عمر ایمپلنت دندان

ایمپلنت های دندان طول عمر های زیادی دارند و به طور معمول حدود 15 سال عمر می کنند. در صورتی که بیمار بهداشت دهان و دندان را به خوبی رعایت کند و هر 6 ماه یکبار به منظور چکاپ دندان های خود به یک دندان پزشک خوب در کرج مراجعه نماید ، طول عمر ایمپلنت بیشتر هم خواهد شد. البته محل قرارگیری ایمپلنت نیز در میزان ماندگاری آن ها تاثیرگذار است ؛ اما با وجود ماندگاری طولانی مدت ایمپلنت دندان ، در صورت عدم رعاین نکاتی ، برخی از افراد به طور ناخواسته به آن ها آسیب می زنند .در ادامه می خواهیم به عواملی که منجر به کاهش طول عمر ایمپلنت های می شود اشاره کنیم که برخی از آن ها شامل :

عدم مراقبت از ایمپلنت دندان ها : هرچه به بهداشت دهان و دندان های تان توجه کنید ، احتمال تجمع پلاک ها و بیماری های لثه ی کاهش می یابد . همین امر منجر به عدم آسیب به لثه و فک های می شود که سلامت آن ها می تواند طول عمر ایمپلنت ها را بیشتر کند . علاوه بر این لازم به ذکر است که اگر تجمع پلاک ها در مراحل اولیه باشد ، به راحتی قابل درمان است اما اگر فرد دچار عارضه ای به نام پری ایمپلنت شود ، پزشک ناچار به خارج کردن ایمپلنت از لثه ها خواهد بود .

کمبود تراکم استخوان های فک : پیش از اقدام به نام ایمپلنت ، پزشک ابتدا به وسیله اشعه ایکس تراکم استخوان فک را ارزیابی می کند ؛ زیرا در صورتی که استخوان فک به اندازه کافی وجود نداشته باشد ، پایه فلزی ایمپلنت شل شده و کارایی خود را از دست خواهد داد . اما نگران نباشید زیرا پزشک برای این مشکل راهکاری ارائه می دهد و می تواند با انجام جراحی پیوند استخوان و لیفت سینوس ، تراکم و حجم استخوان را افزایش دهد . البته مواردی نیز دیده شده است که فرد پس از گذشت مدت زمانی از کاشت دندان به دلیل پوکی استخوان کاهش یابد که بیاد برای درمان آن به پزشک مراجعه کنید .

استعمال دخانیات : شکست ایمپلنت از جمله مواردی است که با کشیدن سیگار احتمال بروز آن افزایش می یابد . طبق تحقیقات انجام شده افراد عادی5 درصد و افراد سیگاری 11 درصد به این عارضه دچار می شوند که باید مصرف آن را به مرور زمان کاهش داد .

قیمت ایمپلنت دندان سال 1400 و 1401 در کرج

هزینه ايمپلنت یا کاشت دندان در هر کلینیک دندانپزشکی متفاوت می باشد، این تغییر قیمت ایمپلنت در کرج به عوامل بسیار زیادی بستگی دارد که از عمده ترین آن ها می توان به میزان تخصص ، تبحر ، تجربه و دندانپزشک و متریال های استفاده شده در روند پروسه اشاره نمود. برخی از دندانپزشکان برای کاهش هزینه های این فرایند و کاهش فشار به اقشار جامعه ، کلیه مراحل کاشت ایمپلنت ، پروتز و روکش کردن آن را خودشان در مرکز مربوطه انجام می دهند. چرا که همانطور که می دایند کار ایمپلنت کردن در دهان به دو متخصص فک و صورت و متخصص پروتز نیاز دارد و انجامش توسط یک نفر ممکن نیست. در کلینیک دندانپزشکی مهرویلا کار جراحی توسط بهترین و مجرب ترین متخصص فک و صورت و کار پروتز توسط متبحر ترین متخصص انجام می شود که این امر باعث می شود روند کاشت دندان به صورت تخصصی انجام گیرد و افراد بهترین و مطلوب ترین نتیجه را از بهترین کلینیک دندانپزشکی کرج دریافت کنند.

 

ایمپلنت دندان

 

عوامل موثر بر هزینه ایمپلنت دندان

در این قسمت از مقاله به صورت مختصر به عوامل تاثیر گذار در قیمت کاشت دندان در کرج خواهیم پرداخت اما در صورتی که تمایل دارید از هزینه نهایی این پروسه آگاه شوید می توانید به مقاله تهیه شده با عنوان هزینه ایمپلنت موجود در سایت مراجعه کنید. عوامل موثر بر هزینه عبارت اند از :

  • نوع برند

کشور های متعددی هستند که ایمپلنت دندان تولید می کنند. برخی از آن ها دقت و کیفیت منحصر به فرد و خاصی را در زمینه تولید قطعات ایمپلنت دارند. این شرکت ها به دلیل سابقه طولانی مدت ، استفاده از بهترین مواد و ترکیبات دارای قیمت بسیار زیاد تری نسبت به سایر شرکت ها می باشند.

  • کیفیت قطعات مورد استفاده

کیفیت قطعات یا متریال های مورد استفاده از مهم ترین و اصلی ترین عوامل تاثیر گذار بر قیمت هستند. هزینه تولید ایمپلنت برای شرکت های معتبر بالا تر می باشد چرا که از بهترین و با کیفیت ترین مواد برای ساخت پروتز ها استفاده می کنند. استفاده از قطعات و مواد با کیفیت هم برای پزشک مناسب است و هم برای بیماران ؛ چرا که می توانند با خیالی اسوده برای مدت زمان بسیار زیادی از آن استفاده کنند.

  • تخصص پزشک

انجام این کار توسط یک دندانپزشک عمومی یا بهترین متخصص ایمپلنت دندان در کرج یا دیگر شهر های ایران بسیار مهم و حائز اهمیت می باشد. پزشکی که از تخصص ، مهارت و تجربه بسیار بالایی برخوردار باشد می تواند به خوبی عمل ایمپلنت گذاری را انجام دهد.

  • تعداد دندان های که باید ایمپلنت شوند

طبیعی است هر چه تعداد دندان های فرایند کاشت دندان بیشتر باشد ، هزینه ایمپلنت دندان نیز افزایش خواهد یافت. برای مدیریت کردن هزینه ها می توانید دندان های که از دست داده اید را با این تکنیک پر کنید و سایر دندان ها را که تنها آسیب دیده اند را با روش های دیگر تحت درمان قرار دهید. با توجه به گفته های فوق نمی توان هزینه ثابتی را برای این فرایند تعیین نمود از همین رو توصیه می شود برای دریافت مشاوره و آگاهی از قیمت ها به بهترین کیلینک دندانپزشکی در کرج یا شهر محل سکونت خود مراجعه کنید تا پزشک پس از بررسی ها لازم هزینه را به شما اعلام کند.