انواع ایمپلنت

انواع ایمپلنت : افتادن یا ازدست دادن دندان امری بسیار آزار دهنده است که این روز ها به یکی از مشکلات افراد تبدیل شده است.

قابل توجه این دسته از افراد باید بگوییم دیگر نیازی به نگرانی درباره دندان از دست رفته نیست، آنان می توانند با استفاده از ایمپلنت دندان که یکی از خدمات دندانپزشکی می باشد مجددا از زیبایی و طرح لبخندی دلنشین بهره مند گردند.

انواع ایمپلنتایمپلنت دندان چیست؟

ایمپلنت دندان درمانی است بسیار عالی و کاربردی برای افرادی که به هر دلیلی یک یا چند دندان خود را از دست داده اند.

برخی از افراد تصور می کنند که این درمان نیز مانند سایر درمان های دندانپزشکی زود گذر است و نتیجه آن پس از مدتی ازبین می رود؛ در صورتی که ایمپلنت دندان نتایج دائمی دارد و برای همیشه در دهان باقی می ماند.

ایمپلنت در حقیقت پایه تیتانیومی برای دندان ها محسوب می شود که با سلول های بدن سازگاری دارد، پس از قرار دادن این پایه ها در داخل استخوان فک و با گذشت زمان، استخوان و ایمپلنت به یکدیگر جوش می خورند.

این فرآیند ممکن است بین سه الی چهار ماه طول بکشد، سپس تاج و روکش دندان تهیه و بر روی پایه قرار داده می شوند. ناگفته نماند که تمامی مراحل ایمپلنت توسط دندانپزشک انجام می شود.

انواع ایمپلنت

اغلب از ایمپلنت دندان به عنوان پروتز مصنوعی که جایگزینی برای دندان های طبیعی می باشند نیز یاد می شود. ایمپلنت ها انواع متفاوتی دارند که شامل:

ایمپلنت ریشه ای

مانند ریشه دندان هستند و جزو محبوب ترین نوع ایمپلنت در سراسر دنیا شناخته شده اند. ایمپلنت های ریشه ای ، ظاهری چون استوانه ، پیچ صاف یا پیچ مخروطی دارند.

انواع ایمپلنتمینی ایمپلنت

از این نوع ایمپلنت ها برای ثابت و محکم نگه داشتن دندان های مصنوعی به کار برده می شود. مینی ایمپلنت ها راهی بسیار سریع، ارزان، آسان تر از ایمپلنت ها با اندازه هایی معمولی می باشند.

استفاده از مینی ایمپلنت ها برای افراد سالمند که دندان های مصنوعی در فک بالا دارند و فشار بسیاری به دندان های پایین وارد نمی کنند مناسب می باشد.

ایمپلنت تیغه ای

این نوع ایمپلنت دندان نخستین بار در آمریکای شمالی مورد استفاده قرار گرفت، اما امروزه در مقایسه با دیگر ایمپلنت ها کاربرد بسیار کمی دارد.

ايمپلنت تیغه ای به واسطه کانالی که در استخوان ایجاد می گردد کاشته و روکش دندان بر روی آن متصل می شود.

ایمپلنت دندان ساب پریوستیال

این ایمپلنت پیش از ایمپلنت ریشه ای شناخته و مورد استفاده قرار گرفته است به گونه ای که بر روی استخوان ها قرار داده می شوند و توسط لثه و غشای پریوستیال در محل مورد نظر محکم می گردند. غشای پریوستیال مانند لایه ای چسبنده عمل می کند و ایمپلنت را در محل مناسب خود محکم نگه می دارد.

ایمپلنت دندان زایگوماتیک

به دلیل مرتفع بودن این نوع ايمپلنت ، در نواحی خاصی مانند پشت فک بالا از آن استفاده می شود.

افرادی که قصد دارند یک ست کامل دندان مصنوعی متحرک داشته باشند این روش از ایمپلنت دندان می تواند برایشان بسیار موثر باشد.

فواید ایمپلنت دندان

  • بهبود ظاهر : ایمپلنت دندان برای افرادی که بنا به هر دلیلی دندان های خود را از دست داده اند ، بهترین راه حل می باشد و موجب بهبود ظاهر دندان ها خواهد شد. چرا که ظاهر ایمپلنت دقیقا همانند دندان می باشد. همچنین در دندان ها به صورت ثابت هستند و تا آخر عمر قابل استفاده می باشند.

انواع ایمپلنت

  • بهبود گفتار در ادای کلمات : زمانی که افراد از دندان های مصنوعی استفاده می کنند ، به دلیل اینکه ثابت نیستند ، در برخی موارد ممکن است دچار لغزش شوند و فرد قادر به تلفظ صحیح کلمات نباشد. اما از آنجایی که ایمپلنت دندان ثابت هستند ، این مشکل را ندارند.
  • راحتی بیشتر : به دلیل اینکه دندان های جدید به طور ثابت در دهان قرار دارند ، آسایش و آرامش بیشتری برای فرد به ارمغان می آورند.
  • غذا خوردن آسان : افرادی که دارای دندان های مصنوعی هستند ، ممکن است به هنگام غذا خوردن دچار مشکل شوند ، اما ایمپلنت دندان دقیقا مانند دندان های طبیعی است و فرد می تواند بدون نگرانی و با اعتماد به نفس غذا بخورد.
  • افزایش اعتماد به نفس : ایمپلنت دندان موجب افزایش اعتماد به نفس افراد می شوند و باعث می شود تا فرد لبخند زیبایی به روی صورت داشته باشد.
  • بهبود بهداشت دهان و دندان : به دلیل اینکه ایمپلنت دندان نیازی به حمایت دندان های مجاور ندارد ، به همین دلیل برای انجام این جراحی نیازی به کشیدن سایر دندان ها مانند بریج و پل دندان نیست. از این رو دندان های طبیعی سالم می مانند و بهداشت دهان و دندان در بلند مدت محفوظ خواهد ماند. ایمپلنت دندان موجب می شود تا فرد بتواند به راحتی به بهداشت فواصل میان دندان ها بپردازد و به این صورت بهداشت دهان و دندان بیشتر حفظ می شود.

طول عمر ایمپلنت دندان

به طور معمول ایمپلنت دندان ده ها سال عمر می کند و زمانی که فرد مراقبت های بعد از کاشت ایمپلنت دندان را به خوبی رعایت نماید به طول عمر آن افزوده خواهد شد. افرادی که می خواهند ایمپلنت دندانشان عمر بیشتری داشته باشد باید از سیگار کشیدن خودداری کنند. همچنین بهداشت دهان و دندان را رعایت کرده و مرتباً به منظور کنترل و چکاپ ایمپلنت به دندانپزشک خود مراجعه نمایند.

انواع ایمپلنتمراحل ایمپلنت دندان

در این جراحی ریشه دندان که از جنس تیتانیوم بوده در لثه ثابت می شود و جایگزین دندان اصلی که از دست رفته می شود. این ریشه به مدت 6 الی 12 هفته در فک ثابت می ماند تا استخوان فک بهبود یابد.

در مرحله بعدی و پس از ترمیم استخوان فک ، قطعه پروتزی جدیدی به منظور نگهداری از دندان جدید نصب می شود. این قطعه کوچک هم از جنس تیتانیوم می باشد.

ایمپلنت کردن دندان و نوع دندان جدید بر اساس شکل و ظاهر سایر دندان های طبیعی صورت می گیرد. در نهایت تاج دندان به روی سایر اجزای پروتزی کار گذاشته می شوند و در فک نصب خواهد شد.

رنگ دندان جدید نیز بر اساس رنگ سایر دندان های طبیعی است. در واقع در دندان جدید شکل ، عملکرد و حس ایجاد شده کاملا شبیه به دندان های طبیعی خواهد بود.

ماندگاری ایمپلنت دندان

آیا ماندگاری ایمپلنت دندان همیشگی است؟ ماندگاری ایمپلنت دندان چقدر است؟ این دو از سوال های رایجی است که بیماران پیش از کاشت ایمپلنت با آن مواجه هستند. همانطور که گفته شد در صورتی که فرد مراقبت های بعد از کاشت ایمپلنت دندان را رعایت کند و از سیگار کشیدن خودداری نماید ، ماندگاری آن 10 تا 15 سال می باشد.

در ادامه شما را در جریان نحوه مراقبت از ایمپلنت دندان قرار می دهیم.

  • در روز های ابتدایی پس از کاشت ایمپلنت باید مرتباً به دندانپزشک خود مراجعه کنید و از لوازم بهداشتی ( مسواک ، نخ دندان ، دهان شویه و غیره ) به منظور پاکیزه نگه داشتن دهان و دندان خود استفاده نمایید.
  • در رژیم غذایی خود تغییراتی را اعمال نمایید. به عنوان مثال از نوشیدنی های اسیدی همچون نوشابه یا سایر مایعات گازدار استفاده نکنید.

انواع ایمپلنت

  • در روز های اول پس از کاشت ایمپلنت از مواد غذایی نرم و غنی از مواد مغذی استفاده نمایید.
  • مراجعه مرتب به دندانپزشک بسیار مهم است در نتیجه آن را جدی گرفته و پشت گوش نیاندازید. در واقع پس از کاشت ایمپلنت به طور معمول هر 6 ماه باید به پزشک خود مراجعه کنید تا وضعیت ایمپلنت مورد بررسی قرار گیرد.
  • طی دو روز اول پس از کاشت ، بهتر است به روی پانسمان گازی دندان ها فشار وارد کنید. همچنین آن را تعویض نکنید. توجه داشته باشید که در ساعات ابتدایی پس از کاشت ایمپلنت نباید پانسمان جا به جا شود. جز در مواردی که دچار خونریزی مداوم شدید.
  • ممکن است در 24 ساعت اول با عوارضی همچون درد ، ورم صورت ، خونریزی مداوم یا ترشحات خونی مواجه شوید که این موارد طبیعی هستند و جای نگرانی نیست.
  • در این شرایط به هیچ عنوان محل جراحی را دستکاری نکنید ، به خوبی استراحت کنید و می توانید از کمپرس یخ استفاده نمایید.
  • در 24 ساعت اول پس از کاشت ایمپلنت ، دو تا سه بار در روز دهان خود را با محلول آب و نمک شستشو دهید.