سن مناسب کاشت دندان
سن مناسب کاشت دندان : کاشت دندان یا ایمپلنت یکی از جدید ترین و محبوب ترین روش های دندانپزشکی برای افرادی ست که یک یا چند دندان خود را از دست داده اند. عوامل و شرایط مهمی برای کاشت دندان وجود دارد که یکی از آنها سن است.
مثلا کاشت دندان در افراد جوان به دلیل عدم رشد مناسب فک، پیشنهاد نمی شود. همچنین در افرادی که سن بالایی دارند به دلیل کاهش تراکم استخوانی، عمل کاشت دندان دشوار تر خواهد بود.
ایمپلنت دندان چیست ؟
ایمپلنت ها پیچ هایی از جنس تیتانیوم هستند که با جراحی زیر لثه داخل استخوان فک و در واقع بجای ریشه دندان قبلی، قرار می گیرند و با استخوان سازی در سطح ایمپلنت، استخوان فک به ایمپلنت جوش می خورد. سپس دندانپزشک با استفاده از پروتز های دندانی، روکش ایمپلنت را روی آن ها قرار می دهد.
برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید از طریق وب سایت کلینیک دندانپزشکی مهرویلا مراجعه کنید و در صورت داشتن سوال از طریق سایت یا اینستاگرام و غیره سوالات خود را بپرسید.
بهترین سن انجام ایمپلنت
توصیه می شود که افراد برای درمان ایمپلنت دندانی حداقل 20-18 سال سن داشته باشند زیرا تا قبل از 18 سالگی رشد دندان و استخوان فک ادامه دارد و می تواند باعث کج شدن دندان شود. سن حداکثر برای ایمپلنت تعریف نشده و تا زمانی که افراد تراکم استخوانی مناسب داشته باشند، کاشت دندان امکان پذیر است. برای معاینه فک و استخوان دندان می توانید به دندانپزشکی کرج مراجعه کنید.
شرایط لازم برای کاشت دندان
- برای افرادی که از مواد مخدر استفاده می کنند روش خوبی نیست.
- افرادی که مبتلا به بیماری هایی مثل دیابت کنترل نشده، فشار خون بالا، سکته قلبی، پوکی استخوان، نرمی استخوان و غیره هستند موفقیت کاشت دندان را بسیار پایین می آورند و حتما باید با پزشک مشورت کنند.
- بررسی میزان تراکم استخوان ها بسیار مهم است.
- به افرادی که دچار ضعف ایمنی هستند پیشنهاد نمی شود.
- عدم استفاده از سیگار و مشروبات الکلی.
- سلامت عمومی بدن و داشتن لثه های سالم.
طول عمر ایمپلنت دندان
معمولا ایمپلنت های دندان طول عمر زیادی دارند و حدود ده ها سال عمر می کنند. اما افراد می توانند با رعایت یک سری اصول مراقبتی به عمر آن افزوده و ایمپلنت ها را سالم نگه دارند. یکی از مهم ترین عواملی که در ماندگاری ایمپلنت دندان موثر است ، عدم استعمال دخانیات می باشد. همچنین رعایت بهداشت دهان و دندان بسیار حائز اهمیت است. این کار ها منجر به این می شوند که در صورت بروز هرگونه مشکل ، پیش از خراب شدن ایمپلنت ، متوجه آن شوید و نسبت به برطرف کردن آن اقدام فرمایید.
مزایای استفاده از ایمپلنت
- داشتن ظاهر زیبا و طبیعی مشابه سایر دندان ها
- به لثه و سایر دندان ها آسیب نمی رساند.
- رعایت بهداشت و مراقبت از آن بدون نیاز به جابجایی
- توانایی حرف زدن و جویدن مثل قبل
- از تحلیل رفتن استخوان فک جلوگیری می کند
- به دلیل استحکام بالا، مانع از جابجایی، تکان و افتادن از دهان می شود
- تنها راه درمان دائمی برای دندان های از دست رفته است
- پوسیدگی، التهاب و عفونت لثه به حداقل ممکن می رسد
معایب استفاده از ایمپلنت
این روش در مقایسه با روش های درمانی دیگر کمترین عوارض را داراست که به چند نمونه از این عوارض و مشکلات اشاره می کنیم:
- اولین و مهم ترین عیب ایمپلنت دندان، هزینه بالا آن نسبت به سایر درمان ها است.
- مشکل بعدی زمانبر بودن پروسه کاشت دندان است.
- سوم عفونت ایمپلنت که بسیار نادر است.
- چهارم شل شدن پیچ های داخلی ایمپلنت به دلیل فشار زیاد و دندان قروچه و غیره.
در صورت بروز هر یک از مشکلات بالا میتوانید به مرکز دندانپزشکی شبانه روزی کرج مراجعه کنید.
مراقبت های بعد از کاشت دندان چیست؟
- در روز های اول کاشت ایمپلنت ، باید با استفاده از ابزار مخصوص ( مسواک ، نخ دندان ، دهانشویه و محلول آب و نمک ) دندان ها را شستشو کنید و به صورت مرتب تحت نظر دندانپزشک خود باشید.
- بهتر است رژیم غذایی خود را تغییر دهید. به عنوان مثال نوشیدن مایعات اسیدی همچون نوشابه گاز دار و مصرف غذا های سفت همچون ته دیگ و غیره را تا جای ممکن کنار بگذارید.
- مراجعه به موقع به دندانپزشک تاثیر بسیاری در سلامت ایمپلنت های دندان دارد. در واقع بهتر است هر 6 ماه یکبار به منظور معاینه مجدد به پزشک خود مراجعه فرمایید.
- طی دو روز اول ، از تعویض پانسمان روی دندان خودداری کرده و سعی کنید به روی پانسمان گازی ، فشار وارد نمایید. توجه داشته باشید که تنها زمانی مجاز به تعویض پانسمان هستید که دچار خونریزی شوید. در صورت بند نیامدن خونریزی ، به مدت سی ثانیه گاز استریل جدید را به روی دندان قرار دهید و سپس مجددا آن را تعویض کرده و پانسمان تمیز به روی آن بگذارید.
- در اغلب موارد بیماران در روز اول با عوارضی همچون درد ، تورم صورت ، خونریزی مداوم و ترشحات خونی مواجه می شوند. این عوارض نشانگر این هستند که بدن در حال ترمیم است.
- از دستکاری کردن محل جراحی خودداری نمایید.
- دندان های خود را با استفاده از مسواک نرم بشویید.
- در 24 ساعت اول ، حداقل سه بار با استفاده از محلول آب نمک دهان خود را شستشو دهید.
- به خوبی استراحت نمایید.
- بهتر است در 24 ساعت اول از کمپرس یخ استفاده کنید.