روکش ایمپلنت دندان چیست ؟
ایمپلنت دندان چیست ؟ یکی از درمان هایی که در دندانپزشکی جایگزین مناسبی برای دندان های از دست رفته محسوب مى شود ، ایمپلنت دندان نامیده می شود. در سال های گذشته برای جایگزینی دندان یا دندان های ازدست رفته روش ها و مواد گوناگونی وجود داشت اما پس از مدتی یک دکتر سوئدی توانست ایمپلنتی از جنس تیتانیوم برای این درمان عرضه کند که از آن زمان تاکنون در دندانپزشکی ها مورد استفاده قرار می گیرد و نتایج بسیار عالی به وجود آورده است.
در حقیقت ایمپلنت یک پایه از جنس تیتانیوم می باشد که برای بازسازی دندان از دست رفته استفاده می شود.
کاندیدای ايمپلنت دندان
هر فردی به هر علتی که یک یا چند دندان خود را از دست داده است می تواند از این درمان استفاده کند. برای استفاده از این درمان بهتر است در ابتدا به یک دندانپزشکی معتبر مراجعه و تحت معاینه دندانپزشک آن مجموعه قرار بگیرید. پس از تایید دندانپزشک می توانید مراحل درمان را آغاز کنید.
انواع ایمپلنت دندان
- ایمپلنت ریشه ای
- مینی ایمپلنت
- ایمپلنت تیغه ای
- ایمپلنت دندان ساب پریوستئال
- ایمپلنت دندان زایگوماتیک
مراحل ایمپلنت دندان
برای این که از طرح لبخندی بسیار زیبا و جذاب بهره مند شوید باید تمامی مراحل ايمپلنت دندان را انجام دهید ، این مراحل شامل :
- بررسی و معاینه دندان ها
- کاشت پایه تیتانیومی
- اتصال دهنده توسط تاج
- اتصال های اوردنچری برای دندان های کامل
- روکش ایمپلنت
- کاشت دندان به روش بریج ، می شوند.
ایمپلنت دندان درد دارد ؟
این سوال یکی از مشهور ترین سوال هایی است که ذهن بیماران را به خود مشغول کرده است. در پاسخ به این سوال باید بگوییم تمامی دندانپزشکان برای چنین درمانی از داروی بی حسی که توسط آمپول به محل مورد نظر تزریق می شود استفاده می کنند، به همین دلیل بیمار حین درمان هیچ گونه دردی احساس نمی کند.
پس از اتمام درمان و برطرف شدن اثرات داروی بی حسی امکان دارد مقداری درد احساس شود که با استفاده از داروهایی که دندانپزشک تجویز کرده است تسکین پیدا می کند.
آیا ايمپلنت دندان پس می زند ؟
این پیوند بر خلاف دیگر پیوند ها پس نمی زند، زیرا تیتانیوم نوعی فلز سازگار با بدن است. زمانی ممکن است این اتفاق رخ دهد که :
جراحی به درستی انجام نشده باشد.
پس از درمان بلافاصله به ایمپلنت ضربه وارد شده باشد.
بهداشت دهان و دندان رعایت نشده باشد.
هزینه ايمپلنت دندان
قیمت ایمپلنت دندان برای هر فردی متفاوت است. با توجه به تعداد دندان های از دست رفته این هزینه تعیین می شود. هنگامی که افراد برای مشاوره به دندانپزشک مراجعه می کنند دندانپزشک با بررسی دندان های آن ها نوع درمان، مراحل درمان و هزینه درمان را به اطلاع آنان می رساند.
برای آگاهی بیشتر از ایمپلنت دندان چیست و چگونه عمل می کند با ما همراه باشید.
کاربرد ایمپلنت دندان
زمانی که یک یا چند دندان از بین بروند و میان دندان های اصلی فاصله زیادی وجود داشته باشد ، ایمپلنت کاشته می شود. هنگامی که انتهای هر قوس دندان ، یک یا چند دندان از بین رفته و تنها یک سمت آن دندان طبیعی وجود داشته باشد. در شرایطی که دندان های یک یا هر دو فک از بین رفته باشند.
مزیت های کاشت ایمپلنت دندان
- ایمپلنت برای افرادی که علاقمند به دندان مصنوعی نیستند ، مناسب می باشد.
- افرادی که می خواهند دندان ثابت و غیر متحرک داشته باشند.
- این روش برای افرادی که نمی خواهند دندان های مجاورشان تراشیده شود ، بسیار مناسب است.
- ماندگاری ایمپلنت ها بسیار بیشتر از سایر روش ها خواهد بود.
- ایمپلنت بسیار طبیعی بوده و همچون دندان های مجار ساخته خواهد شد.
- ظاهر زیبا و طبیعی
- طول عمر طولانی مدت
- طرح لبخند زیبا و افزایش اعتماد به نفس افراد
- ایمپلنت دندان ، ثابت بوده و ناراحتی پروتز های متحرک را در پی ندارد .
- ایمپلنت دندان ، جایگزین دندان طبیعی است .
- و از این قبیل موارد
آیا می توان همزمان با کشیدن دندان ، کاشت ایمپلنت را انجام داد ؟
در این مورد ابتدا باید دید که آیا لثه و شرایط بیمار برای کاشت ایمپلنت آمادگی لازم را دارد یا خیر ؟ بنابراین پس از کشیدن دندان ابتدا دندانپزشک شرایط را بررسی می کند. اما توصیه می شود این کار پس از چند وقت صورت گیرد تا لثه ترمیم شده و در صورت وجود عفونت ، برطرف شود.
تفاوت ایمپلنت ها با هم در چیست ؟
به طور کلی ایمپلنت ها ساخته شده از تیتانیوم هستند اما از نظر شکل ظاهری ، استحکام ، درصد آلیاژ و گرید با هم یکسان نبوده و مختلف می باشند. همچنین برخی از شرکت ها با به کارگیری روش های به خصوص به ایمپلنت این امکان را می دهند که بهتر و سریع تر جوش بخورد.
ایمپلنت دندان برای چه کسانی مناسب نیست ؟
- کسانی که سابقه انجام شیمی درمانی یا رادیوتراپی داشته اند یا اینکه در حال حاضر ، تحت درمان هستند ؛ نتایج مطلوبی از این روش ، دریافت نخواهند کرد.
- سلامت لثه ، میزان قدرت و انسجام استخوان های فک در این روش ، از اهمیت به سزایی برخوردار است.
- استعمال دخانیات ؛ احتمال موفقیت درمان را کاهش می دهد ؛ از این رو ، دندانپزشک در بسیاری از مواقع از درمان افراد سیگاری خودداری می کند.
- افراد باید اطلاعات کاملی از داروهای مصرفی خود در اختیار دندانپزشک قرار دهند ؛ چرا که ، مصرف برخی از داروها موجب بروز اختلال در روند درمان می شود.
آیا دوران نقاهت ایمپلنت دندان طولانی است ؟
مدت زمان مورد نیاز جهت بهبودی کامل با توجه به فاکتورهای متعدد ؛ از جمله شرایط دهان و دندان ، روش درمان و از این قبیل موارد در افراد متفاوت می باشد.
همانطور که می دانید ؛ رعایت دقیق دستورالعمل پزشک ، می تواند موجب تسریع در روند بهبودی گردد.
عوارض ایمپلنت دندان چیست ؟
تورم ، درد خفیف ، احساس ناخوشایند و غیره از عوارض خفیف و موقتی ایمپلنت دندان می باشد که جای هیچ گونه نگرانی ندارد ؛ چرا که به مرور زمان ، بر طرف می شود .
بیماران در صورت احساس درد ؛ تنها مجاز به مصرف مسکن هایی که پزشک برایشان تجویز کرده است ، خواهند بود و باید از مصرف خودسرانه سایر داروها ، خودداری نمایند .