در گذشته برای جایگزینی دندان های از دست رفته از بریج دندانی یا دندان مصنوعی استفاده می کردند ؛ اما امروزه ایمپلنت یا  کاشت دندان جزء پرطرفدارترین روش ها در این زمینه محسوب می شود. همانطور که می دانید ایجاد فضای خالی در اثر از بین رفتن دندان مشکلات زیادی را برای انسان ایجاد می کند ؛ اما كاشت دندان تمامی این مشکلات را برطرف نموده است. ما در این مقاله از کلینیک دندانپزشکی مهرویلا قصد داریم در رابطه با این موضوع مطالبی را بیان کنیم پس اگر شما قصد دارید این پروسه را انجام دهید با ما همراه باشید تا مطالبی مفید بیاموزید.

کاشت دندان

اقدامات قبل از کاشت دندان

  1. حتما برای کاشتن دندان و ایمپلنت ، به دندانپزشک ماهر و باتجربه مراجعه نمایید و برای این کار به خوبی تحقیق کنید.
  2. از یک هفته قبل کاشت دندان در کرج یا سایر شهر های ایران ، از مصرف داروهای ضد انعقادی ؛ همچون آسپرین ، پروفن ، وارفارین و غیره ممنوع می باشد. این داروها غلظت خون را کاهش داده و سبب خونریزی می شوند.
  3. پس از شروع درمان ، حتما مسواک بزنید و روزی سه مرتبه از دهان شویه استفاده کنید.
  4. توصیه می شود پیش از شروع درمان حتما آنتی بیوتیکی که دندانپزشک برای شما تجویز نموده استفاده نمایید.

نحوه کاشت دندان

بهتر است بدانید که ایمپلنت دندان یا كاشت در واقع قرار گیری یک پایه تیتانیومی سازگار با بافت بدن در فک می باشد. پس از اینکه پایه با استخوان فک جوش خورد دندانپزشک روکش یا تاج دندان را بر روی آن نصب می کند.

برای کاشت دندان دندانپزشک وضعیت استخوان فک شما را بررسی می کند اما در صورتی که استخوان فک از بین رفته باشد و توانایی نگه داشتن پایه ایمپلنت را نداشته باشد ، اقدام به پیوند استخوان می کند. برای پیوند استخوان ، دندانپزشک تکه ای استخوان از سایر بخش های بدن برمی دارد یا از مواد مخصوص پیوند استخوان استفاده می کند، پس از انجام این مرحله بیمار باید تا چند ماه صبر کند تا گرافت استخوان محکم شود و پس از آن بتوان پایه در آن قرار دارد.

 

ایمپلنت دندان از چه موادی ساخته شده است ؟

به طور معمول از آلیاژ تیتانیوم ساخته می شوند. این نوع فلز با بدن سازگاری داشته و به خوبی با استخوان فک جوش می خورد.

طول عمر کاشت دندان چقدر است ؟

میزان مقاومت و ماندگاری این پروسه ، همچون دندان های طبیعی بوده و هر چه بیمار بیشتر به رعایت دهان و دندان بپردازد ، ماندگاری آن نیز بیشتر خواهد شد. در واقع اگر از آن ها به خوبی مراقبت شود ، میزان ماندگاری آن ها می تواند همیشگی باشد.

روش های کاشت دندان

یکی از مهم ترین موضوعاتی که افراد باید قبل از اقدام به کاشت دندان در رابطه با آن اطلاعاتی کامل به دست بیاورند این است که چه روش های برای انجام این پروسه وجود دارد؟ همانطور که گفته شد افراد بنا بر دلایل متفاوت ممکن است دندان های خود را از دست دهند. کاشتن دندان روشی برای بازگرداندن عملکرد صحیح دندان ها و فک می باشد که پس از از دست دادن دندان ها با مشکل رو به رو شده اند. شاید فکر کنید که ایمپلنت ها ، تنها دندان های مصنوعی هستند ، در صورتی که هر نوع آن جایگزینی کامل می باشند و می توانند به افراد کمک کنند تا به راحتی  غذای خود را میل کنند. علاوه بر آن نیز با داشتن ریشه مصنوعی می توان مانع تحلیل رفتن استخوان فک شد. کاشت دندان کرج و دیگر شهر های ایران دارای روش های متفاوتی اعم از کاشت ایمپلنت ، بریج ، دندان مصنوعی ، بریج زرینی و غیره  می باشد که هر کدام از آن ها دارای انواع مختلفی است. انتخاب نوع آن به پوشش ، اتصال ، وضعیت فک و اندازه های آن بستگی دارد. دندانپزشک مورد نظر شما نسبت به آن چیزی که شما احتیاج دارید مراحل کاشت را انجام می دهد.

ایمپلنت دندان چیست ؟

ایمپلنت یکی از بهترین روش های جایگزینی دندان است ، که به روش کاشت طبیعی دندان معروف می باشد. کاشت ایمپلنت ، به کمک اجزایی چون پایه تیتانیومی برای جایگزینی ریشه دندان ، اباتمنت بعنوان واسط و تاج دندان انجام می شود. انواع ایمپلنت های دندان عبارتند از :

  • اندوستیال ( قرار گرفتن پایه ایمپلنت درون فک )
  • ساب پریوستیال (  قرار گرفتن پایه ایمپلنت زیر بافت لثه و روی استخوان آرواره )
  •  ترنس استیل ( قرار گرفتن پایه ایمپلنت به شکل U بین استخوان فک و بافت لثه )

ما در ادامه این مقاله از سایت بهترین دندانپزشکی کرج یعنی دندانپزشکی مهرویلا می خواهیم در ابتدا به انواع کاشت دندان به روش ایمپلنت بپردازیم.

کاشت دندان با ایمپلنت

می توانیم بگویم به طور کلی این عمل به دو روش کلی انجام می شود که عبارت اند از :

  • ایمپلنت های Endosteal :

یکی از رایج ترین روش های کاشت می باشد که امروزه جایگزین روش بریج یا پروتز های متحرک شده است. این نوع ایمپلنت شامل انواع فیکرسچر یا پیچ پایه یا رزوه ای و انواع اباتمنت یا سیلندری یا تیغه ای می باشد. به طور قطع می توانیم بگویم انتخاب نوع ایمپلنت مورد استفاده به تشخیص پزشک بستگی دارد. اما این نوع کاشت دندان موثر ترین و محبوب ترین انتخابی هستند که امروزه مورد استفاده قرار می گیرند. در این تکنیک حفره ای در فک بیمار به وجود خواهد آمد. این حفرهمطابق ابعاد پایه تیتانیومی است که باید به عنوان ریشه مصنوعی در فک جاسازی شود. پس از نصب نیز باید مدتی صبر کرد تا پایه نرم و استخوان ها با آنجوش بخورند و متصل شوند. این پروسه می تواند چندین ماه به طول بیانجامد. پس از گذشت آن نیز تاج بر روی پایه گذاشته شده در فک سوار می شود و مراحل کاشت دندان اتمام میابد.

  • ایمپلنت های Subperiosteal :

این نوع ایمپلنت ها امروزه به ندرت مورد استفاده قرار می گیرند. از این نوع تنها در بیمارانی که استخوان فکی با قد کافی ندارند برای نگه داشتن دندان های مصنوعی استفاده می شود. این تکنیک روشی بود تا پزشکان بتوانند با استفاده از آن انواع تاج های مصنوعی را بر روی فک قرار بدهند. در این روش بدنهای فلزی در داخل لثه و فک قرار داده می شود تا بتواند پروتز را بر روی خود نگه دارد . آن را به نمایش بگذارد. در مقایسه با روش قبل کاشت دندان با این تکنیک دارای دوره درمانی بسیار کمی می باشد و به طور کل در دو نوبت با بازه زمانی بسیار کوتاه حدودا یک الی دو ماه انجام می شود. ولیکن به دلیل جوش نخوردن به فک و ثابت نبودن امروزه طرفدار خاصی ندارد.

 

بریج دندان چیست ؟

جدیدترین روش کاشت دندان بدون ایمپلنت ، روش بریج یا پل می باشد. بریج ها روکش های دندانی از جنس های سرامیک ، قلز یا ترکیبی از آن ها (PFM) می باشند. بریج ها انواع مختلفی چون بریج های کلاسیک ، بریج های ماری لند و بریج های رزینی دارند ، که انتخاب بریج مناسب برای بیمار ، با توجه به شرایط او متفاوت است. این روش یکی از مناسب ترین روش های کاشت دندان ، برای افرادی است که تعداد زیادی از دندان هایشان را از دست داده اند.
گاهی برای كاشت دندان از ترکیب دو روش ایمپلنت و بریج دندانی استفاده می شود. در این روش که به آن بریج بر پایه ایمپلنت گفته می شود ، دندان های کناری آسیب دیده که نمی توانند بریج را نگه دارند ، به وسیله ایمپلنت درمان می شوند. مدت زمان ماندگاری بریج های دندانی بین 5 تا 15 سال است.

کاشت دندان مصنوعی

یکی دیگر از روش های كاشت دندان ، استفاده از پروتزهای ثابت یا متحرک می باشد. در گذشته پروتزهای دندان مصنوعی متحرک بیشتر مورد استفاده قرار می گرفت ، که قابلیت خارج سازی از دهان را داشتند. ولی امروزه با ایجاد تحول در زمینه دندان های مصنوعی ، می توان به کمک پایه های ایمپلنت در فرایند کاشت دندان ، پروتزهای دندانی را در دهان ثابت کرد. این تکنولوژی جدید ، رقیبی برای روش های رایج كاشت دندان چون ایمپلنت یا بریج می باشد.

 

روش های کاشت دندان مصنوعی

  • دست کامل دندان مصنوعی

در مواردی که بیمار تمام دندان های خود را از دست داده باشد ، از این روش برای کاشت دندان مصنوعی استفاده می شود. در دندان های مصنوعی برای پوشاندن لثه ها و سقف دهان و بخشیدن ظاهر طبیعی به دندان ها ، بخشی به رنگ گوشت بر پایه اکریلیک وجود دارد.

  • دندان مصنوعی جزئی

از این روش در افرادی استفاده می شود ، که بخشی از دندان های خود را از دست داده باشند و بخواهند از کاشت دندان مصنوعی استفاده کنند. پروتزهای مصنوعی متحرک به همراه دسته های نگهدارنده ، بر روی فک قرار می گیرند تا فضای خالی بین دندان ها را پر کنند.

  • دندان های مصنوعی مکشی

در این نوع کاشت دندان ، از جام های مکشی کوچکی از جنس لاستیک های سیلیکونی نرم ساخته می شود ، استفاده می شود که بدون تحریک دهان روی بافت آن قرار می گیرند.

  • پروتزهای مصنوعی ثابت

در این روش که اوردنچر نامیده می شود ، برای ثابت نگهداشتن پروتزهای دندانی و اتصال آن ها به فک ، از پایه ایمپلنت استفاده می شود.

کاندیدای مناسب کاشت

به طور کلی همه کسانی که به رعایت بهداشت دهان و دندان اهمیت می دهند و از سلامت جسمانی برخوردار می باشند ، بهترین گزینه برای کاشت دندان در کرج ، تهران و سایر شهر های کشور هستند. در حقیقت این فرایند مناسب ترین گزینه برای افرادی است که یک یا چند دندان خود را کشیده و از دست داده اند. اما افرادی که از شرایط زیر برخوردار هستند ، باید پیش از شروع درمان حتما دندانپزشک خود را در جریان بگذارند :

  • افراد سیگاری ( دخانیات مانع روند بهبودی می شوند. )
  • مصرف زیاد الکل که منجر به بروز بیماری های لثه می شود.
  • کسانی که تراکم استخوانی ضعیفی دارند.
  • افراد مبتلا به بیماری های شدید لثه و پوسیدگی های دندان
  • اشخاصی که مشکل ضعف سیستم ایمنی بدن دارند.
  • کسانی که عادت دندان قروچه دارند.

کاشت دندان

پس از ایمپلنت چه مراقبت هایی باید انجام شود ؟

  1. به مدت 24 ساعت پس از كاشت دهان خود را نشویید.
  2. به این نکته توجه کنید سیگار کشیدن باعث پس زدن ایمپلنت یا دندان کاشته شده می شود در صورتی که نمی توانید سیگار را ترک کنید حداقل تا مدتی که زخم های ایجاد شده بهبود می یابد سیگار نکشید.
  3. هنگام غذا خورد حواستان باشد ، غذا با ناحیه جراحی تماس نداشته باشد و پس از غذا خوردن ، دهان خود را شسته و ناحیه مورد نظر را تمیز کنید.
  4. سعی کنید تا دو هفته پس از کاشت دندان ، سوپ و پوره استفاده کنید.
  5. سعی کنید داروهای تجویز شده را به طور مرتب در دوره درمان ، استفاده کنید.
  6. در صورتی که درد و ورم پس از گذشت سه الی چهار روز تشدید شد ،  برای معاینه به کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید.
  7. سایر دندان ها را می توانید مسواک بزنید ؛ اما ناحیه كاشت دندان را با احتیاط تمیز کنید.
  8. پس از انجام جراحی ، ایمپلنت دندان دهان خود را با دهانشویه بشویید.
  9. به صورت دوره ای برای معاینه به کلینیک دندانپزشکی یا دندانپزشک مورد نظر خود مراجعه کنید.

آیا کاشت دندان عوارض دارد ؟

باید بگوییم در صورتی که دندان توسط یک دندانپزشک مجرب و در یک کلینیک شبانه روزی مجهز معتبر کاشته شود و فرد تمامی مراقبت های بعد از آن را رعایت کند دچار عارضه ای نخواهد شد. کلینیک دندانپزشکی مهرویلا در کرج با بهره گیری از بهترین تجهیزات و کادر درمان مجرب می تواند فرایند کاشت دندان  را با بهترین کیفیت انجام دهد و نتایج زیبا و قابل توجهی را به ارمغان آورد.

هزینه کاشت دندان چقدر می باشد ؟

هزینه كاشت دندان از بین رفته با توجه به تعداد دندان ها ، روش كاشت و غیره مشخص می شود. برای اطلاع از هزینه کاشت دندان در بهترین کلینیک دندانپزشکی کرج می توانید به صورت حضوری به کلینیک مهرویلا واقع در کرج مراجعه کنید  یا به صفحه مجازی این مرکز در اینستاگرام سر بزنید.