دندانپزشک اطفال

دندانپزشک اطفال

شاید شما والدین عزیز از تفاوت میان دندانپزشکی اطفال و بزرگسالان اطلاعاتی داشته باشید، ما در این مقاله سعی داریم درباره دندانپزشکی و دندانپزشک اطفال به شما عزیزان اطلاعاتی دهیم، برای افزایش اطلاعات خود ما همراه باشید.

دندانپزشکان اطفال علاوه بر آگاهی از علم و تکنیک های دندانپزشکی باید از علم روانشناسی کودکان و طرز رفتار با آن ها آگاهی داشته باشند تا بتوانند بهترین زمان درمان را برای کودک در دندانپزشکی به ارمغان آورند.

کودک را بیش از اندازه منتظر نگذارد زیرا صبر کودک بسیار اندک است.

دندانپزشک اطفال باید تعاملی بین والدین برقرار کنند تا حین درمان کودک را سرزنش نکنند.

با کودک صادق باشند و اگر قرار است دردی را احساس کنند میزان آن را به وی توضیح دهد.

در هنگام درمان از صحبت هایی که مناسب سن کودک نیست پرهیز کند.

از همکار خود بد گویی نکند.

مراقبت های بعد از درمان مخصوصا شیوع صحص مسواک زدن را به والدین توضیح دهد.

کلینیک دندانپزشکی ما یکی از بهترین و با تجربه ترین دندانپزشکان کودک می باشند که جزو کادر درمانی مجموعه ما هستند. اگر قصد درمان یا معاینه دندان های کودک خود دارید می توانید با شماره هایی که در سایت وجود دارند تماس بگیرید.

دندانپزشک اطفالدندانپزشکی اطفال

  • همانطور که در مقالات قبلی نیز صحبت کردیم، محیط دندانپزشکی کودکان باید با محیط دندانپزشکی بزرگسالان متفاوت باشد و کودک را به خود جذب کند و نگرانی و ترس وی را کاهش دهد.
  • در این مکان بهتر است محل انجام فرایند درمانی کودکان از اتاق انتظار آن ها جدا باشد و از یکدیگر فاصله داشته باشند تا کودک حین انتظار متوجه مراحل درمانی نشود.
  • بهترین کار استفاده از عروسک ها و پوستر های کارتونی مورد علاقه کودکان است. این امر موجب می شود حین انتظار کودک با اسباب بازی ها بازی کند و آرامش داشته باشد.
  • توصیه ما وجود رنگ های متفاوت در دندانپزشکی اطفال می باشد، این امر ترس کودک را از دندانپزشی کاهش و آرامش وی را افزایش می دهد.

خدماتی که در دندانپزشکی اطفال ارائه می شود :

  1. کشیدن دندان : یکی از خدماتی می باشد که در برخی مواقع دندانپزشک باید آن را انجام دهد تا دندان هایی زیبا داشته باشید.
  2. تشخیص و درمان بیماری های دندان : در برخی مواقع کودک دچار بیماری های دندانی شده که از آن بی اطلاع است، پس از مراجعه به دندانپزشکی دندانپزشک آن را تشخیص و درمان می کند.
  3. جرم گیری : به مرور زمان با مصرف مواد غذایی لایه ای بر روی دندان ها ایجاد می شود که موجب تغییر رنگ دندان ها می گردد که می توان با استفاده از جرم گیری آن را برطرف کرد.
  4. فلورایدتراپی : یک ماده معدنی است که مینا دندان را تقویت و سوراخ ها بوجود آمده را ترمیم می کند.
  5. دندانپزشکی زیبایی : در دندانپزشکی ها علاوه بر درمان، راه های متفاوتی وجود دارد تا کودک شما را به داشتن طرح لبخندی بسیاری زیبا برساند.

دندانپزشک اطفالیک متخصص دندانپزشک اطفال چه خدماتی به کودکان ارائه می کند:

از جمله مهم ترین خدماتی که در دندانپزشکی کودکان و نوجوانان ارائه می شود عبارتند از :

  • درمان پوسیدگی دندان

پوسیدگی یکی از رایج ترین مشکلاتی است که افراد برای برطرف کردن ان به دندانپزشکی شبانه روزی مراجعه می کنند.

پوسیدگی دندان به دلیل رعایت نکردن بهداشت دهان و دندان و غیره اتفاق می افتد، زمانی که فرد برای درمان به دندانپزشکی مراجعه می کند ابتدا دندانپزشک از دندان او عکس تهیه می نماید تا میزان پوسیدگی مشخص شود و پس از آن با تکنیک ها و ابزارهای مخصوص پوسیدگی برداشته می شود و دندان پر می شود.

اما در مواقعی که پوسیدگی به ریشه دندان رسیده باشد ، دندانپزشک کودکان باید ابتدا دندان را عصب کشی نماید و پس از آن دندان را پر کند.

  • ارتودنسی پیشگیری

در بعضی از مواقع ممکن است دندانپزشک کودکان در معاینات دوره ای متوجه شود که کودک دچار ناهنجاری فکی و نامرتبی دندان است که در این صورت او را به یک متخصص ارتودنسی خوب و مجرب معرفی می کند تا با انجام روش های پیشگیری مانع از پیشرفت این ناهنجاری ها در کودک شود.

دندانپزشک اطفالدندانپزشکی تحت بیهوشی

در مواقعی که کودک دچار ترس و اضطراب شدید شود و اجازه درمان به دندانپزشک کودکان را ندهد، دندانپزشک از روش درمان تحت بیهوشی استفاده می کند.

در این روش درمانی کودک به حالت خواب بوده و دندانپزشک کودکان تحت شرایط خاص اقدام به درمان دندان های کودک می کند.

والدین بهتر است هنگام استفاده از این روش نگران نباشند.

  • جلوگیری از پوسیدگی دندان

در این روش درمانی دندانپزشک از روش هایی همچون فلوراید تراپی ، فیشورسیلانت برای افزایش استحکام دندان ها در مقابل پوسیدگی استفاده می کند.

در رابطه با روش های فوق مقالات متعددی تهیه شده و در وب سایت موجود است که می توانید برای کسب اطلاعات بیشتر به آن مراجعه کنید.

  • استفاده از فضا نگهدار

زمانی که دندان کودک به شدت آسیب دیده باشد و دندانپزشک مجبور به کشیدن آن شود برای اینکه فضای کافی برای رشد دندان دائمی حفظ شود و کودک دچار نامرتبی دندان ها نشود دندانپزشک از فضا نگهدار استفاده می کند.

  • کنترل عادات دهانی کودک

از دیگر خدماتی که توسط یک دندانپزشک کودکان خوب و مجرب ارائه می شود کنترل عادات دهانی کودک می باشد که می تواند منجر به نامرتبی و مشکلات دهان و فک شود.

در این روش درمانی دندانپزشک نکات مربوط را به والدین توضیح می دهد و توصیه می نماید آن ها را رعایت کنند.

پوسیدگی دندان شیری

علی رغم اینکه دندان های شیری موقت هستند و در سنین مشخصی می افتند ، نگهداری از آن ها و جلوگیری از پوسیدگی شان بسیار حائز اهمیت است. در واقع دندان های شیری سالم و قوی به کودکان کمک می کند تا به خوبی قادر به جویدن غذا باشند و در نحوه صحبت کردن و لبخند زدن کودک تاثیر گذار است. همچنین دندان های شیری در سلامت و رویش صحیح دندان های اصلی نیز موثرند.

در صورتی که دندان های شیری دچار پوسیدگی شوند و به موقع درمان نشوند ، کودک با درد و ناراحتی مواجه می شود و حتی ممکن است لازم باشد تا دندان شیری کشیده شده و از دهان خارج گردد.

در برخی موارد مشاهده شده که به دلیل پوسیدگی دندان شیری و ناتوانی در بلع غذا ، کودک دچار سوء تغذیه ، مشکل در تکلم و گفتار شده است. لازم به ذکر است به دلیل تاثیر دندان شیری در رویش دندان دائمی ، چنانچه این دندان زودتر از موعود از بین برود و از دهان خارج شود ، ممکن است منجر به کج شدن دندان های اصلی گردد.

چه عواملی سبب پوسیدگی دندان شیرخواران می شود ؟

  • معمولا کودکان شیرخوار در دندان های جلویی دچار پوسیدگی می شوند. فاکتور های مختلفی هستند که می توانند منجر به بروز این عارضه شوند که یکی از مهم ترین آن ها قرار گیری مداوم دندان ها در معرض نوشیدنی حاوی قند همچون شیر طبیعی ، شیر خشک ، آب میوه و غیره می باشد.
  • در حقیقت قند موجود در این قبیل مایعات پیرامون دندان و لثه انباشته شده و به این ترتیب باکتری های ایجاد کننده پلاک تغذیه می شوند. سپس با مصرف مایعات حاوی قند اسید به دندان ها و لثه حمله کرده و پس از چند حمله ، دندان پوسیده خواهد شد.
  • کودکانی که با شیشه شیر به تخت خواب می روند یا برای آرام گرفتن آن ها از شیشه شیر به جای پستانک استفاده می شود، بیشتر در معرض پوسیدگی دندان هستند. چرا که شیر به مدت طولانی در دهان کودک باقی مانده و بدین ترتیب احتمال بروز پوسیدگی افزایش می یابد.
  • همچنین زمانی که مادر قاشق غذای کودک را در دهان خود نیز قرار می دهد ، ممکن است باکتری های دهان مادر از طریق بزاق به کودک منتقل شود.
  • در صورتی که کودک فلوراید کافی دریافت نکند ، امکان بروز پوسیدگی در دندان او بیشتر خواهد شد. البته این مسئله جای نگرانی ندارد چرا که کاملا می توان از پوسیدگی دندان ها پیشگیری نمود.