جرمگیری و بروساژ دندان
یکی از متداول ترین روش ها برای جلوگیری از پوسیدگی و بدرنگی دندان ها انجام جرمگیری و بروساژ دندان می باشد.
جرمگیری دندان
جرم گیری دندان در واقع شامل برداشتن جرم ها و پلاک هایی است که به مرر زمان و عدم رعایت بهداشت بر روی دندان ها چسبیده و در صورت رفع نشدن به موقع سفت می شود.
بروساژ دندان
این روش درمانی در واقع تکمیل کننده جرمگیری دندان می باشد که با هدف پولیش انجام شده و با برداشتن رسوبات رنگی ، املاح ته نشین شده بر روی دندان و غیره باعث سفید شدن دندان می شود.
مراحل جرمگیری و بروساژ دندان به شرح ذیل می باشد:
برای انجام جرمگيري و بروساژ دندان ، بهترین دندانپزشک ابتدا وضعیت دندان های بیمار را بررسی می کند و در صورتی که فرد دچار مشکلاتی همچون التهاب لثه و غیره نبود با استفاده از ابزارهای مخصوص دندانپزشکی اقدام به جدا کردن جرم از سطح دندان ها می کند.
پس از انجام مراحل فوق دندانپزشک دندان ها را به مواد مخصوص بروساژ آغشته کرده و با استفاده از یک وسیله چرخشی سطوح دندان را تمیز می نماید.
مراقبت های بعد از جرمگیری و بروساژ دندان به شرح ذیل می باشد:
- بعد از جرمگيري و بروساژ برای کاهش التهاب لثه با آب نمک دهان و دندان خود را بشویید.
- بیمار می تواند با مشورت دندانپزشک خود برای کاهش التهاب بعد از انجام جرمگیری از مسکن استفاده کند.
- در روز انجام جرمگیری بهتر است غذاهای نرم و آبکی بخورید.
- اولین بار مسواک زدن بعد از جرمگيري و بروساژ باید به آرامی انجام شود.
- ممکن است پس از انجام جرمگیری دندان های تان کمی حساس شود که امری طبیعی بوده و به مرور رفع می شود.
- به طور مرتب مسواک زده و از نخ دندان و دهانشویه استفاده کنید.
- بعد از جرمگیری کمی خونریزی وجود دارد اما جای نگرانی نیست.
- هر 4 الی 6 ماه یکبار برای معاینه و چکاب به بهترین کلینیک دندانپزشکی محل خود مراجعه کنید.
آیا جرمگیری و بروساژ عوارض دارد؟
برخی از افراد گمان می کنند که انجام جرمگيري و بروساژ دندان با عوارضی همراه است باید به این افراد بگوییم که این چنین نیست بلکه جرمگیری مانع از بروز پوسیدگی در دندان می شود و فرد با انجام آن از دندان های خود مراقبت می نماید.
هزینه جرمگیری و بروساژ دندان چقدر می باشد؟
قیمت جرمگيري و بروساژ دندان با توجه به وضعیت دندان ها و تعرفه دندانپزشکی مشخص می شود.
چرا دندان ها جرم می گیرند؟
به دلیل اینکه به صورت طبیعی در دهان باکتری هایی وجود دارند که دارای پروتئین ها و باقی مانده مواد غذایی هستند، حتی اگر افراد بهداشت دهان و دندان را به طور کامل رعایت کنند هم ، لایه نازکی که به آن پلاک دندانی گفته می شود به روی دندان ها تشکیل خواهند شد.
اغلب این پلاک ها ، در نواحی پیرامون پرکردگی های دندان و در امتداد لثه ایجاد می شوند. زمانی که این پلاک ها ایجاد شوند، در صورت عدم درمان به موقع ، به ندرت و به دلیل ترشح اسید، به روی مینای دندان تاثیر گذار بوده و در نهایت موجب پوسیدگی دندان خواهد شد.
همچنین به تدریج آهکی شده و موجب تشکیل جرم می شوند. به دلیل اینکه جرم کم کم و به مرور زمان به وجود می آید، فرد بر این تصور است که جرم بخشی از دندان اوست. اینکه برخی به این فکر می کنند که با جرم گیری قسمتی از دندان خود را از دست می دهند ، ناشی از همین موضوع می باشد.
علت حساس شدن دندان پس از جرم گیری
از بین بردن جرم های دندان موجب می شود تا اکسپوز یا ریشه دندان تا حدی بیرون زده و به داخل دهان متمایل شود، این مسئله موجب حساس شدن دندان ها به سرما و گرما خواهد شد.
اما پس از مدتی لثه به جای خود بازگشته و حساسیت های دندان ها از بین خواهد رفت. احساس حساسیت در افرادی که از دندان های حساس تری برخوردارند، بیشتر خواهد بود. یکی از تکنیک هایی که می تواند در کاهش حساسیت دندان ها موثر باشد، استفاده از خمیر دندان و دهان شویه های ضد حساسیت است.
مزایای جرم گیری
- سفید شدن دندان ها
- از بین بردن بوی بد دهان
- کم شدن خون ریزی لثه ها
- جلوگیری از انتشار عفونت در بدن
روش های پیشگیری از ایجاد زود هنگام جرم دندان
مسواک زدن
مسواک زدن منظم و طبق اصول می تواند در به تعویق انداختن ایجاد جرم دندان موثر باشد.
خمیر دندان
استفاده از خمیر دندانی که حاوی فلوراید می باشد می تواند به سفت شدن پلاک ها و تبدیل آن به جرم جلوگیری کند.
نخ دندان
نخ دندان ها می تواند در این مورد کمک کنند اما توجه داشته باشید که اگر تنها از نخ دندان استفاده کنید و مسواک نزنید، تاثیر چندانی نخواهد داشت.
سیگار کشیدن ممنوع!
بررسی ها نشاده داده که افراد سیگاری در مقایسه با افرادی که از سایر تنباکو ها استفاده می کنند، بیشتر در معرض تشکیل جرم و رسوب می باشند.