افتادن یا ازدست دادن دندان بسیار آزار دهنده است و این امر یکی از مشکلاتی می باشد که امروزه افراد با آن روبه رو هستند ؛ یکی از خدماتی که در دندانپزشکی ها ارائه می شود ، ایمپلنت دندان می باشد ؛ این درمان برای افرادی که دندان های خود را از دست داده اند بسیار مناسب است. جای خالی یک یا چند دندان لبخند فرد را تحت تاثیر قرار می دهد ؛ ایمپلنت جایگزین مناسبی برای دندان های از دست رفته می باشد ؛ این دسته از افراد می توانند با استفاده از روش کاشت دندان زیبایی و جذابیت را به دندان های خود باز گردانند.

ایمپلنت

درباره ایمپلنت

این روش در واقع یک پایه تیتانیومی می باشد که با سلول های بدن کاملا سازگار است ؛  همانند دندان های اصلی می باشد که به صورت دائمی در دهان قرار می گیرد ؛ در این فرآیند درمانی ، دندانپزشک آن را در داخل استخوان فک قرار می دهد و به مرور زمان استخوان فک به آن جوش می خورد. این مدت زمان معمولا سه الی چهار ماه طول می کشد ؛ پس از سپری شدن این دوران ، تاج و روکش دندان ساخته شده و بر روی پایه قرار می گیرد.

انواع ایمپلنت

معمولا ابتدایی ترین موضوعی که فرد برای انجام کاشت دندان به ذهنش می رسد ، این است که کدام یک از انواع این روش را برای درمان انتخاب کند ؛ به دلیل انواع متفاوتی از ايمپلنت ها که در بازار وجود دارند ، ممکن است فرد این درمان را به تاخیر بیاندازد.اگر شما نیز جزو این دسته از افراد هستید ، ابتدا باید برای انجام چنین درمانی با دندانپزشک مشورت کنید ؛ دندانپزشک با توجه به تجربه و سابقه های بسیاری که تاکنون کسب کرده است در انتخاب انواع ايمپلنت به شما کمک خواهد کرد.

نوع ، سایز و طول ايمپلنت ها با یکدیگر تفاوت دارد ، و تنها متخصص قادر به تشخیص نوع مناسب برای بیمار می باشد. ايمپلنت ها را می توان به دسته بندی های مختلفی تقسیم بندی نمود. متداول ترین انها عبارتند از :

  •  اندواستیل ( Endosteal Implants)

این مدل به شکل پیچ های کوچک ، از جنس تیتانیوم ساخته می شوند. برای اینکه دندان های مصنوعی بتوانند در دهان قرار گیرند ، ابتدا لازم است این مدل، توسط جراحی در داخل استخوان فک قرار گیرند.  رایج ترین نوع ایمپلنت هستند ، که بسیار پرکاربرد در جراحی های کاشت دو مرحله ای می باشند.

ایمپلنت

  •  ساب پریواستیل (Subperiosteal Implants)

این نوع کاشت ، معمولا در بیماران فاقد استخوان فک سالم و مقاوم ، که قادر نیستند یک پیوند استخوانی جدید را انجام دهند ، مورد استفاده قرار می گیرد. در این مدل ، هنگام جراحی مقداری از آن بیرون از بافت لثه باقی گذاشته می شود که ، دندان های مصنوعی بتوانند بر روی آن ها نگه داری شوند. همچنین محل قرار گیری آن ها در دهان ، روی استخوان فک و زیر لثه می باشد ، و مستقیما داخل استخوان فک قرار نمی گیرند. موارد کاربرد این مدل کاشت ، در جراحی های تک مرحله ای و در افرادی است که تمایل دارند ، یک دست دندان مصنوعی کامل داشته باشند ، می باشد.

روش های نصب ایمپلنت ها

با توجه به روش کاشت ، پس از قرار گیری پیچ های مخصوص در لثه بیمار ، دندان های مصنوعی بر روی این پیچ ها قرار می گیرند ، که تفاوت زیادی با دندان های طبیعی شما ندارند. انواع روش های نصب آن عبارتند از :

  •  تک مرحله ای

در این روش یک مرحله برای نصب و اباتمنت ( تاج دندانی که بر روی فیکسچر قرار می گیرد یا واسطه در نصب دندان پروتزی ) ، کافی است. در این تکنیک برای جلوگیری از جراحی مجدد ، به منظور قرار دادن تاج دندان بر روی ایمپلنت ، در هنگام جراحی ، قسمتی از قطعه قرار گرفته داخل استخوان فک ، بیرون گذاشته می شود. برای اینکه اختلالی در زمینه درمان و بهبودی پس از آن ، به دلیل آسیب پذیر بودن جراحی با استفاده از این تکنیک، به وجود نیاید ، باید روش تک مرحله به درستی و با دقت زیاد توسط متخصص صورت گیرد.

  •  دو مرحله ای

روش دو مرحله ای یکی از متداول ترین ، روش های نصب آن می باشد. در مرحله اول نصب ، پس از قرار گرفتن داخل استخوان فک و زیر بافت لثه ، بافت لثه را به منظور جلوگیری از وارد آمدن فشار ، در مدت بهبودی و التیام یافتن نواحی اطراف استخوان فک ، توسط بخیه مسدود می نمایند. در مرحله دوم که پس از بهبودی جراحی اولیه انجام می شود ، جراحی ثانویه به منظور اتصال بین تاج دندان و ایمپلنت ، انجام می شود.

ایمپلنت

مراحل ایمپلنت دندان

زمانی که بیمار برای انجام کاشت دندان یا ايمپلنت به بهترین کلینیک دندانپزشکی مراجعه می کند ، دندان پزشک ابتدا وضعیت دندان ها و فک بیمار را بررسی می کند ؛ دندانپزشک برای بررسی وضعیت دقیق تر بیمار ، از دندان ها و فک او عکس رادیوگرافی تهیه می کند. در صورتی که ریشه دندان در محل باقی مانده باشد ، دندانپزشک ابتدا اقدام به کشیدن آن می کند و پس از آماده کردن استخوان فک پایه را در آن محل قرار می دهند ؛ سپس تا زمان جوش خوردن پاینه تیتانیومی با استخوان فک دندان مورد نیاز قالبگیری شده و در لابراتوار ساخته می شود ؛ پس از اتمام مراحل فوق بیمار برای نصب تاج بر روی پایه کاشت دندان به دندانپزشکی مراجعه می کند.

مزایای ایمپلنت

  • کاشت دندان با استفاده از این روش را می توان در زمره درمان های طولانی مدت و مادم العمر قرار داد.
  • به دلیل اینکه در این تکنیک از آلیاژ تیتانیوم استفاده می شود هیچ گاه دچار پوسیدگی نخواهد شد.
  • استحکام انواع مرغوب و با کیفیت آن بیشتر از دندان های خود انسان است.
  • کاست این مدل هیچی حسی ندارد و از همین رو فرد بعد از انجام آن احساس دندان درد نخواهد کرد.
  • در صورتی که با تکنیک پیشرفته انجام شود جزو سریع ترین و کم ترین متد های درمانی دندانپزشکی محسوب می شود.
  • صرف هزینه بسیار کم نسبت به خود دندان ( چرا که شما چندین بار برای پر کردن ، عصب کشی و روکش کردن دندان و سایر کار های درمانی هزینه مصرف می کنید. از همین رو در دراز مدت کاشت دندان درمانی ارزانتر و مقرون به صرفه تر خواهد بود. )

معایب ایمپلنت

به طور کلی باید بگویم که این روش درمانی هیچ عیب و ایراد بزرگی ندارد. در صورتی که آن توسط یک متخصص و پزشک کار آزموده و مجرب انجام شود و در آن از برند های مرغوب و تجهیزات پیشرفته استفاده شود نتیجه کار بسیار عالی و مطلوب خواهد شد . اما با وجود این همه مزایا، در صورتی که توسط یک پزشک بدون تخصص ، بدون تجربه ، نا بلد و با استفاده از تجهیزات ابتدایی و بدون رعایت اصول و نکات بهداشتی و از مواد بی کیفیت و درجه پایین انجام شود ، می تواند تجربه تلخی را برای همیشه در ذهن افراد ثبت نماید. از همین رو اگر می خواهید بدون تجربه کردن عوارض شدید و حاد این روش را انجام دهید توصیه می شود در رابطه با کلینیک و پزشک مورد نظر خود به خوبی تحقیق کنید.

ایمپلنت

چه کسانی نمی توانند ایمپلنت انجام دهند؟

تقریبا می توانیم بگویم 99 درصد افرادی که دندان خود را از دست داده اند یا از دست می دهند می توانند این روش را به منظور جایگیزن کردن آن استفاده نمایند. کاشت دندان با داشتن امتیاز 96 در رتبه موفق ترین درمان های دندانپزشکی قرار دارد. اما برخی از افراد به دلیل شرایط جسمانی که دارند باید زمان انجام آن را برای مدتی به تعویق بیاندازند که عبارت اند از:

  • افرادی که به دیابت کنترل نشده مبتلا هستند، بهتر است قبل از انجام این تکنیک به پزشک مراجعه نمایند و قند خون خود را کنترل کنند.
  • کسانی که به مصرف دخانیات اعتیاد دارند مشکلی برای انجام این متد ندارند اما باید قبل از آن جرمگیریصحیح و کامل هر شش ماه انجام دهند.
  • اشخاصی که برای درمان پوکی استخوان از دارو هایی که در دسته بیسفوسفونیت قرار دارند استفاده می کنند باید ابتدا نسبت به تغییر داروی خود اقدام نمایند و پس از گذشت 6 ماه نسبت به انجام این تکنیک اقدام نمایند.
  • کسانی که رادیوتراپی یا شیمی درمانی انجام داده اند باید برای انجام این کار به مدت 6 ماه صبر کنند تا اثر دارو های استفاده شده کاهش و از بین برود.

در کل  می توانیم بگویم امروزه با پیشرفت علم ، تجربه و فناوری بسیاری از مواردی که در گذشته نمی توانستند از ایمپلنت دندان استفاده کنند ، این امکان برایشان میسر شده است تا از این متد درمانی مناسب و ایده آل استفاده نمایند.

نکاتی در خصوص ایمپلنت دندان

  •  به استخوان فک آسیبی وارد نمی کند.
  • برخی از افراد نگران واکنش پایه تیتانیومی در بدن هستند ، باید به آن ها بگوییم که این پایه به هیچ وجه واکنشی از خود نشان نداده و به مرور زمان جذب استخوان می شود.
  •  می توان همزمان پس از کشیدن دندان انجام داد.
  • در مواقعی که دندانپزشک تشخیص دهد ، ریشه دندان دارای عفونت فعالی نیست ؛ می توان اقدام به انجام آن  همرمان با کشیدن دندان کرد.

جراحی سینوس فک بالا در برخی از بیماران

در برخی از افراد که مدت زمان زیادی از کشیده شدن دندان آن ها گذشته باشد ، ممکن است ؛ سینوس استخوان فک بالا درون استخوان گسترش یافته باشد که در این صورت فرد برای قرار گیری ایمپلنت در فک نیازمند جراحی سینوس است.

بهترین کلینیک دندانپزشکی برای ایمپلنت دندان

  1. افرادی که متقاضی این تکنیک هستند ، بهتر است برای درمان و به دست آوردن نتیجه ایده آل به بهترین کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنند.
  2. برای انتخاب یک کلینیک دندانپزشکی شبانه روزی خوب در محل سکونت تان می توانید از دوستان و آشنایان خود پرس و جو کنید و پس از تهیه لیستی از بهترین کلینیک ها درباره آن ها تحقیق کرده و پس از آن برای مشاوره و معاینه به بهترین کلینیک دندانپزشکی مراجعه کنید.
  3. در جلسه مشاوره تمامی مشکلات و انتظارات خود را به دنانپزشک بگویید تا به درستی شما را راهنمایی کند.
  4. همچنین توصیه می شود در کلینیک دندانپزشکی ، دندانپزشکی را انتخاب کنید که با او حس راحتی داشته باشید تا بتوانید تمامی مشکلات خود را با او در میان بگذارید.
  5. برای کسب اطلاعات بیشتر درباره انتخاب کلینیک دندانپزشکی و ویژگی آن ها به مقالات مرتبطی که تهیه شده و در وب سایت موجود است ، مراجعه کنید.

ایمپلنت

احساس درد حین جراحی ایمپلنت

آیا این روش درد دارد ؟ این سوال بسیاری از بیماران برای انجام این تکنیک می باشد که در پاسخ باید بگوییم ، قبل از انجام این جراحی ابتدا دندانپزشک استخوان فک محل مورد نظر را بی حس می کند ؛ این بی حسی به گونه ای است که حتی تا چند ساعت پس از اتمام جراحی ادامه دارد. بهتر است ، برای بهره مندی از بهترین نتیجه پس از درمان ، در انتخاب دندانپزشک و کلینیک دندانپزشکی خود دقت کنید ؛ کلینیک دندانپزشکی ما یکی از بهترین کلینیک های دندانپزشکی می باشد که جراحان و دندانپزشکان با تجربه ای آماده ارائه خدمات به بیماران هستند. اگر از ساکنین کرج هستید ، می توانید برای درمان و زیبایی دندان های خود به ما مراجعه کنید ؛ جهت مراجعه با شماره هایی که در سایت وجود دارند ، تماس بگیرید.

مراقبت های بعد از ایمپلنت دندان

  • دو روز ابتدایی پس از ايمپلنت دندان ، بسیار حائز اهمیت می باشد ؛ بنابراین ، تمامی دستورالعمل های پزشک را در این دو روز ، رعایت کرده و به هیچ عنوان ، سهل انگاری نکنید.
  • بهتر است در ساعات ابتدایی پس از انجام ايمپلنت ، به هیچ عنوان پانسمان خود را عوض نکنید ؛ مگر اینکه ، دچار خونریزی مداوم شوید ؛ در صورت بروز خونریزی نیز گاز استریل جدید را به مدت 30 دقیقه در ناحیه تحت درمان ، گذاشته و سپس آن را عوض کنید.
  • در صورت احساس درد شدید یا تورم ، می توانید از کمپرس یخ استفاده نمایید.
  • بروز خون مردگی و همچنین کبودی در اطراف ناحیه تحت درمان ، مسئله ای طبیعی می باشد و مدت زمان مورد نیاز ، جهت بهبودی آن 2 الی 3 روز می باشد ؛ بنابراین ، در صورت بروز این علائم نگران نشوید.
  • مراجعه منظم به دندانپزشک و قرارگیری تحت معاینه ، از اهمیت به سزایی برخوردار است ؛ بنابراین ، به هیچ عنوان در این باره سهل انگاری نکنید.
  • طبق توصیه دندانپزشک ، تا 24 ساعت پس از جراحی ، مواد غذایی نرم را مصرف نمایید.
  • افرادی که تحت درمان قرار گرفته اند ؛ به مدت چند ساعت پس از آن باید از مصرف نوشیدنی های داغ ، پرهیز نمایند.
  • دندانپزشک ، به بیماران توصیه می کنند تا 24 ساعت پس از درمان ، به هیچ عنوان از نی استفاده نکنند.
  • دندانپزشکان توصیه می کنند ، بیماران مقدار زیادی مایعات بنوشند.
  • مصرف به موقع و منظم داروهای تجویز شده از سوی پزشک ، اهمیت به سزایی دارد و بیماران ، باید بسیار دقت نمایند.
  • به منظور رعایت بهداشت دهان و دندان ، می توانید از دهان شویه و محلول آب نمک استفاده نمایید.
  • تف کردن منجر به تشدید خونریزی در افراد می گردد ؛ به همین علت ، به افرادی که تحت درمان با این روش قرار گرفته اند ، توصیه می شود ، آب دهان خود را قورت دهند.

هزینه ايمپلنت دندان

هزینه این روش، پس از بررسی فاکتورهای متعدد تعیین می گردد ؛ به همین علت ، گفته می شود اطلاع از هزینه قطعی  مستلزم مراجعه به دندانپزشک و قرارگیری تحت معاینه می باشد.