ارتودنسی انواع متفاوتی دارد که ارتودنسی نامرئی یکی از آن ها می باشد و ما قصد داریم در این مقاله درباره آن صحبت کنیم. افرادی که با ناهنجاری های فکی و دندانی مواجه هستند پس از مراجعه به کلینیک دندانپزشکی و انجام معاینات لازم مشخص می شود که کدام یک از درمان ها برای آن ها مناسب تر است. جراحی فک و سیم کشی از درمان هایی می باشد که در بهترین کلینیک های دندانپزشکی کرج جهت درمان ناهنجاری های فکی و دندانی مورد استفاده قرار می گیرند.

 

ارتودنسی-نامرئی

 

اگر ناهنجاری شدید باشد با تایید دندانپزشک ابتدا جراحی فک و سپس مراحل درمان با اَرتادَندان‌پزشکی آغاز می شود؛ در غیر این صورت فرد باید برای مراحل آن خود را آماده کند. از همین رو می توانیم بگویم یکی از محبوب ترین درمان هایی که در دندانپزشکی وجود دارد سیم کشی دندان ها می باشد و انواع متفاوتی دارد که نوع ثابت ، متحرک ، ارتودنسی نامرئی و غیره از انواع آن می باشند. انتخاب هر یک از آن ها به نوع ناهنجاری ها و نظر دندانپزشک بستگی دارد که در جلسه مشاوره قبل از درمان مشخص می شود.

ارتودنسی نامرئی

اینویزیلاین نام دیگر آن می باشد که نوعی دستگاه است و به صورت سفارشی و با استفاده از رایانه برای بیماران تهیه می شود. یکی از پرطرفدارترین روش های ارتودنسی دندان ، به ویژه در میان بزرگسالان می باشد. در اینویزیلاین ، دستگاه های ارتودنسي در دهان قابل مشاهده نیستند. البته تشخیص اینکه کدام یک از انواع گفته شده برای شما مناسب است یا خیر ، توسط ارتودنتیست انجام می شود. متحرک است و فرد می تواند به راحتی هنگام غذا خوردن یا مسواک زدن آن را از دهان خارج کند. بیمارانی که از ارتودنسی نامرئی استفاده می کنند باید توجه داشته باشند که هر سه الی چهار هفته یک بار آن را تعویض نمایند تا دندان ها در موقعیت اصلی خود قرار بگیرند.

آیا بریس های نامرئی بر چهره بیماران تاثیر می گذارد؟

یکی از ویژگی های بارز ارتودنسی های نامرئی مشخص نبودن براکت ها و فلزی نبودن آن ها است . به همین منظور تاثیرات منفی بر چهره افراد نداشته و به مرور سبب نظم دهی دندان ها می شود ، که در نتیجه علاوه بر نداشتن تاثیرات منفی سبب افزایش زیبایی طرح لبخند خواهد شد.

فیلم ارتودنسی نامرئی فک بالا و پایین در کلینیک دندانپزشکی مهرویلا در کرج

 

انواع ارتودنسی نامرئی

این نوع روش سیم کشی دندان دارای انواع معروف مختلفی است که شامل براکت های سرامیکی ، بریس های درونی و الاینر های شفاف می باشد. تنها بریس های سرامیکی به براکت های فلزی شباهت دارند با این تفاوت که رنگ آن ها همرنگ دندان ها می باشد. به طور کلی باید بگویم ، به دلیل اینکه این نوع بریس ها بدون لکه هستند و از سرامیک های با رنگ مشابه دندان ها استفاده شده اند ، نسبت به انواع فلزی کمتر در معرض دید عموم قرار می گیرند. در ادامه برای آشنایی بیشتر شما با انواع مختلف سیم کشی های دندان به صورت نامرئی هر یک از آن ها را به طور کامل توضیح داده ایم که به شما در انتخاب نوع درمانتان کمک می کند.

  • بریس های سرامیکی

این نوع بریس ها از مواد کامپوزیتی شفافی ساخته شده اند که ضعیف تر ، شکننده تر و همچنین بزرگ تر از براکت های فلزی هستند و برای قرار گرفتن بر روی دندان ها ، به نوار ها یا رشته های لاستیکی نیاز دارند.چون رشته های لاستیکی سفید و شفاف هستند خیلی راحت می توانند دچار لکه شوند ، هر چند که لکه دار شدن رشته ها یک مشکل حاد و بزرگ نیست ، زیرا در صورت کثیف شدن خیلی راحت می توانید آن را عوض کنید. بریس های سرامیکی ارتودنسی نامرئی نیز همانند بریس های فلزی تا زمانی که دوره درمان کامل نشود برداشته نمی شوند از همین رو می توانند موجب آزار و اذیت شما شوند ، چرا که مراقبت از دندان غذا خوردن و صحبت کردن با آن ها کمی سخت و پیچیده می باشد. از دیگر تفاوت های میان بریس های فلزی و سرامیکی می توان به محکم نبودن نوع سرامیکی اشاره کرد ، به همین دلیل افرادی که از این نوع روش سیم کشی دندان استفاده می کنند باید بریس های سرامیکی را برای مدت زمان طولانی تری تحمل کنند.

  • براکت های درونی

این نوع براکت ها به گونه ای طراحی شده اند که پشت دندان ها چسبانده می شوند ، از همین رو از دید پنهان است و برای کسانی که از ارتودنسی دندان خجالت می کشند یا به دلایل مختلفی دوست ندارند کسی از روند درمانیشان مطلع شود مناسب می باشد. برای ساخت این نوع بریس ها معمولا از تصاویر اسکن شده قسمت داخلی دندان ها استفاده می نمایند. براکت های طراحی شده با کامپیوتر به قسمت های داخلی دندان های بالا و در برخی از مواقع پایینی ها چسبانده خواهند شد. همین موضوع نیز باعث جذاب تر شدن اینویزیلاین برای افراد حاضر در جامعه شده چرا که در زمان استفاده از الاینر های شفاف یا بریس های قدیمی ، دندان های جلو کمی اذیت می شوند. در روش ارتودنسی نامرئی درونی ، براکت ها به طور ثابت در جای خود قرار می گیرند و قابل حرکت نیستند . یکی از معایب براکت های درونی هزینه بالای آن نسبت به بریس های قدیمی برای دندان های جلویی می باشد که تنها دلیل این افزایش قیمت استفاده از کامپیوتر در ساخت براکت می باشد. چون در این تکنیک از کامپیوتر استفاده می شود و یک روش جدید به حساب می آید هزینه آن به مراتب بسیار زیادتر از روش براکت های سرامیکی و الاینر های شفاف می باشد.

 

اقدامات لازم بعد از بکار گیری از ارتودنسی نامرئی

شست و شوی بریس ها : لازم است با هر بار خارج کردن بریس های نامرئی از دهان ، آن ها را به خوبی بشویید ، تا باکتری ها و بزاق باقی مانده از داخل آن ها خارج شود.

به خوبی مسواک بزنید : از جانب دندانپزشک توصیه می شود بعد از خورد هر وعده غذایی ، دندان های خود را به خوبی مسواک بزنید و از نخ دندان برای خارج کردن تکیه های غذای باقی مانده میان دندان ها بکار گیرید.

از آنتی باکتریال ها استفاده کنید : آنتی باکتریال ها می توانند تمامی پلاک های شکیل شده و باکتری ها را از محیط دهان از بین ببرند.

مواد غذایی مناسب : توصیه می شود با وجود ارتودنسی نامرئی از مواد غذایی حاوی رنگدانه های قوی خودداری کنید ، زیرا سبب لک شدن بریس ها و ایجاد بوی بد دهان نیز خواهند شد.

خمیر دندان : با وجود مواد ساینده در داخل خمیر دندان ها ، شست و شوی بریس ها با استفاده از خمیر دندان بسیار مضر بوده و هرگز پیشنهاد نخواهد شد.

شست و شوی الاینر ها : هرگز الاینر های نامرئی را با استفاده از آب داغ نشویید ، زیرا جنس آن ها پلاستیک بوده و می توانند با آب داغ اسیب ببینند.

مزایا

  • همانگونه که از اسم آن مشخص است نامرئی است و کمتر کسی متوجه آن می شود.
  • افراد می توانند برای حداکثر دو ساعت آن را از دهان خارج کنند.
  • دندان ها و لثه ها را در مقایسه با دیگر ارتودنسي ها کمتر تحریک می کند.
  • درمان با اینویزیلاین موجب می شود تا افراد به راحتی بتوانند از مسواک و نخ دندان استفاده کنند.
  • در فعالیت های روزانه تاثیر کمتری می گذارد.

اینویزیلاین برای چه کسانی مناسب است؟

نوجوانان و بزرگسالان می توانند از ارتودنسی نامرئی استفاده کنند، لازم است بدانید سیم کشی نامرئی دندان ها بیشتر برای افرادی مناسب تر است که علاقه ندارند تا در محیط کار یا اجتماع فردی متوجه ارتودنسي دندان های آن ها شود. افرادی که تمایل دارند تا از روش سیم کشی دندان نامرئی استفاده کنند می توانند برای دریافت خدمات به بهترین مرکز دندانپزشکی کرج ، کلینیک دندانپزشکی مهرویلا مراجعه کنند.

موارد استفاده

  • اصلاح فاصله های بسیار کم در میان دندان ها
  • اصلاح بهم فشردگی ناچیز بین دندان ها
  • کراس بایت
  • اوربایت یا اورجت کم

معایب

  • ارتودنسی نامرئی نیاز به همکاری بیمار دارد.
  • تمامی مشکلات استخوانی و شدید دندانی با این نوع ارتودنسي برطرف نمی شود.
  • تعرفه آن در مقایسه با دیگر ارتودنسي ها کمی بیشتر است.
  • Orthodontics بیشتر برای بزرگسالان استفاده می شود.

طول درمان با روش سیم کشی نامرئی

طول درمان در هر فردی با توجه به میزان ناهنجاری ها متفاوت است اما درکل چیزی حدود  هجده ماه به طول می انجامد. البته لازم به ذکر است برای اینکه مدت زمان بهبودی کاهش یابد لازم است نکات مراقبتی بعد از ارتودنسی نامرئی را رعایت کنید. برای اطلاع از این نکات می توانید به مقالات تهیه شده در سایت کلینیک دندانپزشکی مهرویلا بهترین کلینیک دندانپزشکی کرج مراجعه نمایید.

 

ارتودنسی-نامرئی

 

انواع سیم کشی نامرئی دندان

دستگاه های اینویزیلاین به دو دسته ثابت و متحرک تقسیم بندی می شوند ، که در ادامه مقاله با آن ها آشنا می شوید:

  • دستگاه های ثابت

سیم کشی لینگوال

ارتودنسی نامرئی لینگوال ، که به تکنیک پشت دندانی یا مخفی نیز معروف می باشد ، در ظاهر دیده نمی شود. روش لینگوال نوع دیگری از تکنیک ثابت فلزی و سنتی است ، با این تفاوت که برای دیده نشدن تجهیزات ، براکت های دندانی و سیم کشی ها در پشت دندان ها قرار می گیرند.

سیم کشی سرامیکی

در Orthodontics از براکت های سرامیکی همرنگ دندان استفاده می شود. همچنین سیم کشی های آن نیز برای دیده نشدن ، همرنگ دندان ها و شفاف انتخاب می شوند.

  • ارتودنسی نامرئی متحرک

هنگامی که صحبت از اینویزیلاین به میان می آید ، در بیشتر موارد منظور استفاده از الاینرهای شفاف برای درمان سیم کشی دندان می باشد. برای درمان با Orthodontics ، ابتدا ارتودنتیست از دندان های بیمار قالبی را تهیه نموده و برای ساخت پلاک های شفاف ، به لابراتوار می فرستد. مهمترین دلیل محبوبیت این دستگاه ارتودنسی نامرئی ، متحرک و شفاف بودن آن است. می توانید در هنگام میل کردن وعده های غذایی یا مسواک زدن ، الاینرها را از دهان خود خارج نموده و مجددا آن ها را در جای خود قرار دهید. البته لازم است به صورت دائم از الاینرها بر روی دندان ها خود استفاده کنید و در طول روز ، حدود 2 الی 4 ساعت می توانید آن ها را از دهان خارج کنید. الاینرها در شماره بندی های مختلف ساخته شده و لازم است ، هر دو هفته یک بار آن را با شماره بعدی تعویض نمایید.

آیا این تکنیک درمانی همراه با درد است؟

برای اصلاح ناهنجاری های دندان با استفاده از ارتودنسی ها نیرویی نیز به دندان و فک وارد خواهد شد که درد نسبی را با خود به همراه دارد ، در نتیجه احساس درد نیز وجود داشته که به مرور زمان با استفاده از ارتودنسی نامرئی بهبود پیدا می کند.

قیمت ارتودنسی نامرئی 1400 و 1401 در کرج

هزینه این تکنیک  به عوامل مختلفی بستگی دارد ، که مهمترین آن ها عبارتند از :

  • شدت ناهنجاری یا مشکلات دندانی
  • نیاز به درمان یک فک یا هر دوی فک ها
  • مدت زمان درمان
  • استفاده از دستگاه های دیگر به صورت همزمان با آن

البته هزینه درمان با روش ارتودنسی نامرئی در کرج ، مهرویلا ، تهران و سایر شهر های ایران ، به مراتب از سایر روش های گفته شده گران تر می باشد و این امر ، به هزینه ساخت الاینرهای شفاف در لابراتوارها بر می گردد.

بهترین سن برای انجام سیم کشی نامرئی دندان چه زمانی است ؟

از ارتودنسی نامرئی دندان ، می توان در سنین مختلف استفاده کرد و محدودیت سنی ندارد. ولی بزرگسالان به منظور دیده نشدن تجهیزات در اینویزیلاین ، بیشتر به سراغ آن می روند. می توان از سیم کشی نامرئی در کودکان نیز استفاده کرد ، ولی از آن جایی که استفاده از این شیوه نیازمند همکاری بالای بیمار می باشد ، نمی توان آن را گزینه مناسبی برای کودکان  کم سن و سال دانست.