ارتودنسی لینگوال چیست ؟ در اصل یک نوع ارتودنسی نامرئی می باشد که در پشت دندان ها قرار می گیرد. به دلیل موقعیت مکانی براکت های لینگوال ، براکت های داخلی نیز نامیده می شوند که برخلاف براکت های معمولی هستند.

ارتودنسی-لینگوال

انواع ارتودنسی

همانگونه که در مقالات قبل گفتیم ارتودنسی ، سه نوع می باشد که ثابت ، متحرک و نامرئی نامیده می شوند. نوع ثابت آن ، همانطور که از نام آن مشخص است ، ثابت می باشد ؛ اما نوع متحرک را می توان به هنگام غذا خوردن یا مسواک زدن از دهان خارج کرد ؛ نوع نامرئی که دسته سوم انواع ارتودنسی می باشد و برای افرادی مناسب است که علاقه ای به آگاهی دیگران از بريس درمان دندان های خود ندارند. ارتودنسی لینگوال زیر مجموعه آتن است که در ادامه به آن خواهیم پرداخت.

ارتودنسی لینگوال

کلینیک دندانپزشکی شبانه روزی کرج

از ساکنین کرج هستید ؟ به دنبال کلینیک دندانپزشکی معتبر برای درمان دندان های خود می باشید ؟ نگران درمان های دندان های خود هستید ؟ کلینیک دندانپزشکی مهرویلا یکی از بهترین کلینیک های دندانپزشکی شبانه روزی کرج است که به دلیل حضور دندانپزشکان و متخصصین و جراحانی که در این مجموعه فعالیت می کنند ، موجب افزایش اعتماد افراد برای انجام درمان های دندانپزشکی شان شده است. شما نیز می توانید با خیالی آسوده درمان دندان های خود را به ما بسپارید و پس از درمان ، از نتیجه ایده آلی بهره مند شوید.

مزایای ارتودنسی لینگوال

یکی از اصلی ترین مزیت های این پروسه غیر قابل تشخیص بودن شان است. برای اصلاح و درمان مشکلات پیچیده مانند تغییر اتفاع دندان ها ، چرخش دندان ها ، اصلاح فضای خالی بین دندان ها و غیره بسیار مناسب هستند.

معایب ارتودنسی لینگوال

در کنار تمام مزیت هایی که این نوع ارتودنسی نسبت به دیگر مدل های ارتودنسی دارد ، نکات منفی نیز دارد. برای انتخاب نوع ارتودنسی مناسب خود باید نقاط قوت و ضعف آن را در نظر بگیرید ، و با توجه به نیاز و هزینه مقدور خود بهترین نوع آن را استفاده کنید. البته مشورت با دندانپزشک خود می تواند راهنمای شما در این زمینه باشد.

  • مشکل بودن برداشتن بریس های دندانی

نصب و تنظیم بریس های این نوع ارتودنسی به دلیل دسترسی مشکل ، نیازمند مدت زمان طولانی تری هستند. همچنین به دلیل اینکه فرد به قسمت های داخل دهان و سطح پشت دندان ها ، دسترسی مناسبی ندارد ممکن است ، در اثر عدم رعایت درست بهداشت دهان و مسواک زدن ، مواد غذایی در قسمت های ارتودونسی شده باقی بمانند و ایجاد پلاک در دندان ها کنند. در این حالت نظافت ارتودنسی با دشواری همراه است.

  • قیمت بالا

این بریس ها به صورت سفارشی در لابراتوارهای دندانپزشکی ساخته می شوند ؛ به همین دلیل هزینه بالایی دارند. همچنین مدت زمان نصب و تنظیم این بریس ها نسبت به نوع معمولی آن ها طولانی تر است ، و ممکن است دستمزد ارتودنتیست را بالا ببرد.

  • عدم راحتی اولیه

نصب شدن بریس ها و سیم های ارتودنسی می تواند برای بیمار آزار دهنده باشد. همچنین ممکن است اوایل غذا خوردن یا صحبت کردن فرد را با اختلال مواجه کند. معمولا بیمار پس از یک تا دو هفته به این نوع ارتودنسی در دهان خود عادت می کند.

ارتودنسی لینگوال

ارتودنسی لینگوال برای چه کسانی مناسب است ؟

این درمان برای بیشتر عموم ؛ از جمله بزرگسالان و نوجوانان بسیار مناسب می باشد ، اما بهتر است قبل از درمان برای اطمینان بیشتر با دندانپزشک خود درباره این درمان مشورت کنید. دندانپزشک پس از انجام ارزیابی های لازم به اطلاع شما می رساند که آیا این نوع ارتودنسی برای شما مناسب است یا خیر؟

مدت درمان با ارتودنسي لينگوال چقدر است ؟

درمان با این تکنیک به شدت به هم فشردگی دندان ها یا اختلال فکی و دندانی افراد بستگی دارد که چیزی حدود هجده تا سی و شش ماه به طول می انجامد.

روند ارتودنسی لینگوال

ابتدا ارتودنتیست به کمک قالبی پلاستیکی از دندان های شما نمونه برداری می کند. برای ساخت براکت های مخصوص هر دندان ، این قالب پلاستیکی به لابراتوار دندانپزشکی فرستاده می شود. ممعمولا براکت های دندان را پس از ساخت ، در محفظه پلاستیکی نگه داری می کنند ، تا شکل خود را از دست ندهند. براکت های ساخته شده حالت مومی دارند. این فرایند به درست کردن ژله و سفت شدن آن شباهت بسیار زیادی دارد.

پس از گذشت مدتی براکت های ژله مانند سفت می شوند ، و می توان آن ها را از محفظه پلاستیکی خارج کرد. این براکت ها به کمک چسب مخصوص ، به پشت دندان ها چسبانده می شوند و ارتودنتیست ، با نصب سیم های ارتودنسی کار خود را به اتمام می رساند. برای اینکه دندان ها به جایگاه اصلی خود هدایت شوند ، سیم های ارتودنسی فشاری ملایم و یکنواخت را به دندان ها ، وارد می کنند.

آیا ارتودنسی لینگوال دردناک است ؟

ممکن است بعضی از بیماران ، بعد از این پروسه به دلیل وجود بریس ها در دهان و اصطکاک ناشی از فشار های آن ها ، دچار ناراحتی شوند. این ناراحتی ممکن است باعث امتناع افراد از درمان های ارتودنسی شود. فشارهایی که در اثر ارتودنسی به دندان ها وارد می شود ، برای بازگرداندن دندان ها به جایگاه اصلی آن ها می باشد. ولی این فشار می تواند موجب بروز التهاب در بافت های اطراف لثه شود. در بریس های معمولی میزان فشار بیشتری به دندان ها وارد می شود ، و در نتیجه بیمار درد و ناراحتی بیشتری را تجربه می کند. ولی در این روش، بریس ها در عین اینکه فشار کمتری را به دندان ها وارد می کنند ، به آن ها آزادی بیشتری برای جابه جایی می دهند ، و این امر باعث تسریع روند درمانی ارتودنسی می شود. معمولا فاصله بین جلسات تنظیم بریس های ارتودنسی ، بر اساس میزان اصطکاک بر روی دندان ها تعیین می شود.

مراقبت های بعد از ارتودنسی لینگوال :

این پروسه همانند انواع دیگر آن پس از درمان به مراقبت هایی نیاز دارد که در ذیل به آن ها خواهیم پرداخت.

  • پس از این درمان استفاده از مسواک دو بار در روز مناسب است.
  • از مسواک هایی با الیاف گرد و نرم برای تمیز کردن دندان ها و خط لثه خود استفاده کنید.
  • با مشورت دندانپزشک خود می توانید از دهانشویه فلوراید برای تقویت و شستشوی دندان های خود استفاده کنید.

قیمت ارتودنسی لینگوال

لازم به ذکر است که هزینه درمان با این مدل در مقایسه با دیگر روش ها بیشتر می باشد. این هزینه در جلسه مشاوره و پس از انجام معاینات لازم توسط متخصص مشخص می شود.